Romló egészsége miatt szabadlábra helyezték Dél-Korea 15 év börtönre ítélt egykori elnökét

külföld
2019 március 06., 05:12
comments 6
Ri Mjongbak 2018. május 23-án, bírósági meghallgatásán a szöuli Központi Körzeti Bíróságon.
photo_camera Ri Mjongbak 2018. május 23-án, bírósági meghallgatásán a szöuli Központi Körzeti Bíróságon. Fotó: CHUNG SUNG-JUN/AFP

Romló egészségére tekintettel a bíróság óvadék ellenében szabadon engedte Dél-Korea sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt bebörtönzött egykori elnökét, Ri Mjongbakot (Lee Myung-bak).

Rit tavaly márciusban vették őrizetbe, a bíróság tavaly októberben mondta ki első fokon bűnösnek, és ítélte 15 év börtönre. Ri már januárban kezdeményezte, hogy egészségi állapotára tekintettel engedjék szabadon, a bíróság most helyt adott kérésének.

Ri 2008-13 között volt Dél-Korea elnöke, ez alatt követte el a terhére rót bűncselekményeket. Ő ugyanakkor tagadja bűnösségét, és fellebbezett az ítélet ellen. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.