Romló egészsége miatt szabadlábra helyezték Dél-Korea 15 év börtönre ítélt egykori elnökét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ri Mjongbak 2018. május 23-án, bírósági meghallgatásán a szöuli Központi Körzeti Bíróságon.Fotó: CHUNG SUNG-JUN/AFP

Romló egészségére tekintettel a bíróság óvadék ellenében szabadon engedte Dél-Korea sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt bebörtönzött egykori elnökét, Ri Mjongbakot (Lee Myung-bak).

Rit tavaly márciusban vették őrizetbe, a bíróság tavaly októberben mondta ki első fokon bűnösnek, és ítélte 15 év börtönre. Ri már januárban kezdeményezte, hogy egészségi állapotára tekintettel engedjék szabadon, a bíróság most helyt adott kérésének.

Ri 2008-13 között volt Dél-Korea elnöke, ez alatt követte el a terhére rót bűncselekményeket. Ő ugyanakkor tagadja bűnösségét, és fellebbezett az ítélet ellen. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.