Romló egészsége miatt szabadlábra helyezték Dél-Korea 15 év börtönre ítélt egykori elnökét

Ri Mjongbak 2018. május 23-án, bírósági meghallgatásán a szöuli Központi Körzeti Bíróságon.Fotó: CHUNG SUNG-JUN/AFP

Romló egészségére tekintettel a bíróság óvadék ellenében szabadon engedte Dél-Korea sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt bebörtönzött egykori elnökét, Ri Mjongbakot (Lee Myung-bak).

Rit tavaly márciusban vették őrizetbe, a bíróság tavaly októberben mondta ki első fokon bűnösnek, és ítélte 15 év börtönre. Ri már januárban kezdeményezte, hogy egészségi állapotára tekintettel engedjék szabadon, a bíróság most helyt adott kérésének.

Ri 2008-13 között volt Dél-Korea elnöke, ez alatt követte el a terhére rót bűncselekményeket. Ő ugyanakkor tagadja bűnösségét, és fellebbezett az ítélet ellen. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.