II. Erzsébet életében először posztolt Instagramra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A királynő a természettudományi múzeumban március 7-énFotó: SIMON DAWSON/AFP

Az angol királynő csütörtökön, a londoni természettudományi múzeumot meglátogatva rakott ki egy fotót a királyi család Instagram-oldalára. A fotón a múzeum egyik kiállítási tárgya, egy levél látható, amit a 19. századi matematikus és a számítástechnika egyik úttörője, Charles Babbage küldött Viktória királynő férjének, Albert hercegnek 1843-ban. 

A királynő a levelet a múzeumban, egy iPad-on írta meg. Az Elizabeth R. aláírású posztban arról is szó esik, hogy a királynőnek meséltek a gyerekeknek programozást oktató kezdeményezésekről, és ez is meghozta a kedvét, hogy kirakja az első posztját. (CNN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.