Mérges lett, mert a plébános eljárt az anyjához, ezért felgyújtotta a templomkaput egy zsák szaros pelenkával

Tökéletes kis történetről tudósított csütörtökön a délmagyar.hu. Ekkor kezdte a bíróság tárgyalni egy férfi ügyét, aki tavaly  felgyújtotta a határmenti Kiszombor templomának két oldalsó kapuját.

Egy zsák szaros pelenkával.

Azért tettem, mert haragudtam a katolikus szektára, meg a plébánosra, mert eljárt édesanyámhoz, amikor nem voltam otthon – mondta az újságnak a tárgyalás előtt a férfi. Az akkor 36 éves férfi éjjel egy zsák hulladékot – az újság szerint összegyűjtött pelenkákat – helyezett el az ajtónál, majd meggyújtotta. Miután a rendőrök előállították, beismerő vallomást tett.

A kiszombori templom  Forrás: Street View

A Makói Járásbíróságon tartott tárgyaláson kiderült, hogy nincs semmilyen végzettsége és korábban volt büntetve csalás, garázdaság, embercsempészet és adócsalás miatt. Az ügyészség visszaesőként, nagyobb értékre elkövetett rongálás miatt emelt ellene vádat. A kár összesen 993 ezer forint.

A férfi a tárgyaláson elismerte a tettét, majd azt mondta, meg akarta téríteni a kárt, csak nem tudta elérni a plébánost.

Majd átadott egy írást a bírónak, aminek az Udvarias értesítés címet adta, és amelyben megkérdőjelezi az ügyészség és a bíróság joghatóságát.

A bíró az ülés végén javasolta, hogy a férfiról készüljön elmeszakértői vélemény.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.