Mérges lett, mert a plébános eljárt az anyjához, ezért felgyújtotta a templomkaput egy zsák szaros pelenkával

bűnügy
2019 március 07., 17:56
comments 238

Tökéletes kis történetről tudósított csütörtökön a délmagyar.hu. Ekkor kezdte a bíróság tárgyalni egy férfi ügyét, aki tavaly  felgyújtotta a határmenti Kiszombor templomának két oldalsó kapuját.

Egy zsák szaros pelenkával.

Azért tettem, mert haragudtam a katolikus szektára, meg a plébánosra, mert eljárt édesanyámhoz, amikor nem voltam otthon – mondta az újságnak a tárgyalás előtt a férfi. Az akkor 36 éves férfi éjjel egy zsák hulladékot – az újság szerint összegyűjtött pelenkákat – helyezett el az ajtónál, majd meggyújtotta. Miután a rendőrök előállították, beismerő vallomást tett.

photo_camera A kiszombori templom  Forrás: Street View

A Makói Járásbíróságon tartott tárgyaláson kiderült, hogy nincs semmilyen végzettsége és korábban volt büntetve csalás, garázdaság, embercsempészet és adócsalás miatt. Az ügyészség visszaesőként, nagyobb értékre elkövetett rongálás miatt emelt ellene vádat. A kár összesen 993 ezer forint.

A férfi a tárgyaláson elismerte a tettét, majd azt mondta, meg akarta téríteni a kárt, csak nem tudta elérni a plébánost.

Majd átadott egy írást a bírónak, aminek az Udvarias értesítés címet adta, és amelyben megkérdőjelezi az ügyészség és a bíróság joghatóságát.

A bíró az ülés végén javasolta, hogy a férfiról készüljön elmeszakértői vélemény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.