Nem indul újra a választáson Budapest legrégebb óta hivatalban lévő polgármestere

Nem indul az őszi önkormányzati választáson Geiger Ferenc, aki huszonöt éve polgármester Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron. A 2014-ben a Civil Szervezetek színeiben megválasztott politikus csütörtökön a Facebook-oldalán közölte, hogy bár mind mentálisan, mind fizikailag jó állapotban érzi magát, nyugdíjba vonul. Tavaly 65 éves lett - tette hozzá.

Geiger Ferenc azt írta, hogy nem volt egyszerű meghoznia ezt a döntést, mert egész élete összeforrt Soroksárral: ott született, ott lakik, ott vált élvonalbeli sportolóvá.

Fotó: Forrás: Facebook

Felidézte, hogy 1990-1994 között a még közös Pesterzsébet-Soroksár vagyongazdálkodási osztályának vezetőjeként kezdte köztisztviselői munkáját, majd az elmúlt negyedszázadban az immár önálló XXIII. kerület polgármesteri tisztségét töltötte be. "Mindez nem azt jelenti, hogy teljes egészében vissza akarok vonulni a közélettől" - írta Geiger Ferenc, hozzátéve: igény esetén tanácsaival, kapcsolatrendszerével, rutinjával támogatni fogja utódját és az új képviselő-testületet. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.