Útban lehetett a 19. századi kerékvető a Külső-Erzsébetvárosban, de aztán előkerült a flex

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Olvasónktól kaptuk azt a fotót, amin egy Külső-Erzsébetvárosban található ház kapubejárója látható, illetve az a kerékvető, melynek ismeretlenek a hét elején leflexelték egy nagyobb részét:

A Murányi utcában lévő, 19. század végén épített ház kerékvetője túlélte a második világháborút is (akkor olvasónk elmondása szerint a ház teteje kapott találatot), az elmúlt években viszont egyre inkább útban lehetett. Pár éve már lecsiszoltak belőle valamennyit, ez látható a Google Street View felvételén is:

Google Street View

Olvasónk egy másik fotójából az is kiderül, hogy csak az egyik oldalon esett áldozatul a kerékvető, a másik oldalon megmaradt a kicsit csorbított verzió: 

A kerékvetők amúgy nem szimpla dísznek számítottak: a lovas kocsik és szekerek idején ezekkel a kőből vagy kovácsolt vasból készített dúcokkal akadályozták meg, hogy a bejáró kapukon a kocsi kerekei a kapufélfának nekimenjenek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.