Vita tört ki arról, hogy Will Smith elég fekete-e ahhoz, hogy eljátssza Serena és Venus Williams apját

külföld
2019 március 07., 07:14
comments 146

Kiszivárgott filmipari pletykák szerint Will Smith az egyik legesélyesebb jelölt egy készülő sportfilm szerepére. Az Oscarra is jelölt színész alakíthatná a King Richard munkacímű filmben a világhírű teniszezők, Venus és Serena Williams apját, Richard Williamst. 


Will Smith még mindig az egyik legnépszerűbb és ismertebb fekete színész Hollywoodban, így a leigazolása elsőre jó ötletnek tűnt egy nagy költségvetésű közönségfilm élére. Ugyanakkor akadtak bőven, akik mégsem voltak elégedettek: szerintük ugyanis Smith nem elég fekete, és a szerepet egy sötétebb árnyalatú bőrszínnel rendelkező színészre, például Idris Elbára vagy Mahershala Alira kéne osztani. 

Egy ismert fekete sportújságíró, Clarence Hill Jr. például azzal osztotta meg a hírt, hogy szereti Willt, de ezek a kérdések számítanak, és vannak más fekete színészek is, akik alkalmasak lehetnek a szerepre. 

link Forrás

Sorra születtek a hasonló, sok megosztást érő posztok máshol is:

link Forrás

És persze akadtak csomóan, akik viszont megvédték a döntést, mondván, hogy Smith remek színész, és mindent ki fog hozni a szerepből, a bőrszíne pedig nem számít. 

Hivatalos döntés egyelőre még nincs, és persze, lehet csak egy gyorsan elillanó felháborodáshullám ez az egész, de közben jelzi azért azt is, hogy milyen feszültségek vannak jelen Hollywoodban: pár éve például komoly felháborodást váltott ki, amikor Zoë Saldana alakította Nina Simone-t a Nina című önéletrajzi filmben, és a szerephez sötétítő sminket használt. (Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.