Vita tört ki arról, hogy Will Smith elég fekete-e ahhoz, hogy eljátssza Serena és Venus Williams apját

2019 március 7., csütörtök 7:14
146

Kiszivárgott filmipari pletykák szerint Will Smith az egyik legesélyesebb jelölt egy készülő sportfilm szerepére. Az Oscarra is jelölt színész alakíthatná a King Richard munkacímű filmben a világhírű teniszezők, Venus és Serena Williams apját, Richard Williamst. 


Will Smith még mindig az egyik legnépszerűbb és ismertebb fekete színész Hollywoodban, így a leigazolása elsőre jó ötletnek tűnt egy nagy költségvetésű közönségfilm élére. Ugyanakkor akadtak bőven, akik mégsem voltak elégedettek: szerintük ugyanis Smith nem elég fekete, és a szerepet egy sötétebb árnyalatú bőrszínnel rendelkező színészre, például Idris Elbára vagy Mahershala Alira kéne osztani. 

Egy ismert fekete sportújságíró, Clarence Hill Jr. például azzal osztotta meg a hírt, hogy szereti Willt, de ezek a kérdések számítanak, és vannak más fekete színészek is, akik alkalmasak lehetnek a szerepre. 

Sorra születtek a hasonló, sok megosztást érő posztok máshol is:

És persze akadtak csomóan, akik viszont megvédték a döntést, mondván, hogy Smith remek színész, és mindent ki fog hozni a szerepből, a bőrszíne pedig nem számít. 

Hivatalos döntés egyelőre még nincs, és persze, lehet csak egy gyorsan elillanó felháborodáshullám ez az egész, de közben jelzi azért azt is, hogy milyen feszültségek vannak jelen Hollywoodban: pár éve például komoly felháborodást váltott ki, amikor Zoë Saldana alakította Nina Simone-t a Nina című önéletrajzi filmben, és a szerephez sötétítő sminket használt. (Yahoo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt