Vita tört ki arról, hogy Will Smith elég fekete-e ahhoz, hogy eljátssza Serena és Venus Williams apját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kiszivárgott filmipari pletykák szerint Will Smith az egyik legesélyesebb jelölt egy készülő sportfilm szerepére. Az Oscarra is jelölt színész alakíthatná a King Richard munkacímű filmben a világhírű teniszezők, Venus és Serena Williams apját, Richard Williamst. 


Will Smith még mindig az egyik legnépszerűbb és ismertebb fekete színész Hollywoodban, így a leigazolása elsőre jó ötletnek tűnt egy nagy költségvetésű közönségfilm élére. Ugyanakkor akadtak bőven, akik mégsem voltak elégedettek: szerintük ugyanis Smith nem elég fekete, és a szerepet egy sötétebb árnyalatú bőrszínnel rendelkező színészre, például Idris Elbára vagy Mahershala Alira kéne osztani. 

Egy ismert fekete sportújságíró, Clarence Hill Jr. például azzal osztotta meg a hírt, hogy szereti Willt, de ezek a kérdések számítanak, és vannak más fekete színészek is, akik alkalmasak lehetnek a szerepre. 

Sorra születtek a hasonló, sok megosztást érő posztok máshol is:

És persze akadtak csomóan, akik viszont megvédték a döntést, mondván, hogy Smith remek színész, és mindent ki fog hozni a szerepből, a bőrszíne pedig nem számít. 

Hivatalos döntés egyelőre még nincs, és persze, lehet csak egy gyorsan elillanó felháborodáshullám ez az egész, de közben jelzi azért azt is, hogy milyen feszültségek vannak jelen Hollywoodban: pár éve például komoly felháborodást váltott ki, amikor Zoë Saldana alakította Nina Simone-t a Nina című önéletrajzi filmben, és a szerephez sötétítő sminket használt. (Yahoo)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.