Vita tört ki arról, hogy Will Smith elég fekete-e ahhoz, hogy eljátssza Serena és Venus Williams apját

Kiszivárgott filmipari pletykák szerint Will Smith az egyik legesélyesebb jelölt egy készülő sportfilm szerepére. Az Oscarra is jelölt színész alakíthatná a King Richard munkacímű filmben a világhírű teniszezők, Venus és Serena Williams apját, Richard Williamst. 


Will Smith még mindig az egyik legnépszerűbb és ismertebb fekete színész Hollywoodban, így a leigazolása elsőre jó ötletnek tűnt egy nagy költségvetésű közönségfilm élére. Ugyanakkor akadtak bőven, akik mégsem voltak elégedettek: szerintük ugyanis Smith nem elég fekete, és a szerepet egy sötétebb árnyalatú bőrszínnel rendelkező színészre, például Idris Elbára vagy Mahershala Alira kéne osztani. 

Egy ismert fekete sportújságíró, Clarence Hill Jr. például azzal osztotta meg a hírt, hogy szereti Willt, de ezek a kérdések számítanak, és vannak más fekete színészek is, akik alkalmasak lehetnek a szerepre. 

Sorra születtek a hasonló, sok megosztást érő posztok máshol is:

És persze akadtak csomóan, akik viszont megvédték a döntést, mondván, hogy Smith remek színész, és mindent ki fog hozni a szerepből, a bőrszíne pedig nem számít. 

Hivatalos döntés egyelőre még nincs, és persze, lehet csak egy gyorsan elillanó felháborodáshullám ez az egész, de közben jelzi azért azt is, hogy milyen feszültségek vannak jelen Hollywoodban: pár éve például komoly felháborodást váltott ki, amikor Zoë Saldana alakította Nina Simone-t a Nina című önéletrajzi filmben, és a szerephez sötétítő sminket használt. (Yahoo)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.