A kambodzsai rendőrök dulakodni kezdtek a tüntetőkkel, akik pont a nők elleni erőszak ellen akartak tiltakozni

külföld
2019 március 08., 11:06
comments 36

Erővel akadályoztak meg a kambodzsai hatóságok pénteken egy tüntetést, amin a résztvevők a nők elleni erőszak miatti tiltakoztak volna a nemzetközi nőnap alkalmából .

A hatóságok a közrend megzavarására hivatkozva eleve nem engedélyezték a tüntetést, de a kezdeményező szakszervezetek és civil szervezetek a tilalom ellenére mégis meg akarták tartani a felvonulást.

Pénteken össze is gyűlt mintegy 500 ember - többségükben nők - a phnompeni olimpiai stadion területén, hogy onnan együtt vonuljanak a kormány székhelyéhez átadni egy petíciót. Azonban a rendőrök erővel visszaszorították a demonstráció résztvevőit, amikor el akartak indulni tervezett útvonalukon. Rövid dulakodás után a rendőrök lezárták a stadion kapuit.

A tüntetők petíciójukban követelik az ország vezetésétől, hogy erősítsék meg a dolgozó nők jogait és biztonságát, hozzanak létre ingyenes gyermekfelügyeleti központokat, valamint menedékhelyeket a családon belüli erőszak áldozatainak. (MTI/dpa)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.