A kambodzsai rendőrök dulakodni kezdtek a tüntetőkkel, akik pont a nők elleni erőszak ellen akartak tiltakozni

Erővel akadályoztak meg a kambodzsai hatóságok pénteken egy tüntetést, amin a résztvevők a nők elleni erőszak miatti tiltakoztak volna a nemzetközi nőnap alkalmából .

A hatóságok a közrend megzavarására hivatkozva eleve nem engedélyezték a tüntetést, de a kezdeményező szakszervezetek és civil szervezetek a tilalom ellenére mégis meg akarták tartani a felvonulást. 

Pénteken össze is gyűlt mintegy 500 ember - többségükben nők - a phnompeni olimpiai stadion területén, hogy onnan együtt vonuljanak a kormány székhelyéhez átadni egy petíciót. Azonban a rendőrök erővel visszaszorították a demonstráció résztvevőit, amikor el akartak indulni tervezett útvonalukon. Rövid dulakodás után a rendőrök lezárták a stadion kapuit.

A tüntetők petíciójukban követelik az ország vezetésétől, hogy erősítsék meg a dolgozó nők jogait és biztonságát, hozzanak létre ingyenes gyermekfelügyeleti központokat, valamint menedékhelyeket a családon belüli erőszak áldozatainak. (MTI/dpa)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.