Az Egyesült Államok elérte, hogy Dél-Korea több pénzt fizessen a védelemért

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Pénteken Szöulban hivatalosan is aláírták azt a szerződést, aminek értelmében Dél-Korea több pénzt fizet az Egyesült Államoknak az amerikai csapatok ottani állomásoztatásáért. Donald Trump korábban azzal gyakorolt nyomást Dél-Koreára, hogy ha nem növelik a hozzájárulásukat, akkor az Egyesült Államok akár ki is vonhatja a 25 ezer katonájának egy részét az ázsiai országból. 

A költségek megosztásáról szóló szerződést Kang Kyung-wha koreai külügyminiszter és Harry Harris amerikai nagykövet írták alá. A koreai külügyminiszter a megállapodásról azt mondta, hogy egy kemény és bonyolult munka eredménye, de úgy látja erre építve a két ország közötti szövetség erősebb lehet.

Donald Trump a hét elején jelentette be, hogy nem tartja meg a nagy közös hadgyakorlatot a dél-koreai hadsereggel, mert nem akar visszatérítés nélkül több százmillió dollárt elkölteni rá. A hadgyakorlat helyett kisebb kiképzéseket tartottak. A Kim Dzsongunnal való találkozó után pedig az amerikai elnök nagyon provokatívnak és drágának nevezte a hadgyakorlatokat, és felfüggesztette azokat. (ABCNews)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.