Az Egyesült Államok elérte, hogy Dél-Korea több pénzt fizessen a védelemért

hadsereg
2019 március 08., 11:39
comments 95

Pénteken Szöulban hivatalosan is aláírták azt a szerződést, aminek értelmében Dél-Korea több pénzt fizet az Egyesült Államoknak az amerikai csapatok ottani állomásoztatásáért. Donald Trump korábban azzal gyakorolt nyomást Dél-Koreára, hogy ha nem növelik a hozzájárulásukat, akkor az Egyesült Államok akár ki is vonhatja a 25 ezer katonájának egy részét az ázsiai országból.

A költségek megosztásáról szóló szerződést Kang Kyung-wha koreai külügyminiszter és Harry Harris amerikai nagykövet írták alá. A koreai külügyminiszter a megállapodásról azt mondta, hogy egy kemény és bonyolult munka eredménye, de úgy látja erre építve a két ország közötti szövetség erősebb lehet.

Donald Trump a hét elején jelentette be, hogy nem tartja meg a nagy közös hadgyakorlatot a dél-koreai hadsereggel, mert nem akar visszatérítés nélkül több százmillió dollárt elkölteni rá. A hadgyakorlat helyett kisebb kiképzéseket tartottak. A Kim Dzsongunnal való találkozó után pedig az amerikai elnök nagyon provokatívnak és drágának nevezte a hadgyakorlatokat, és felfüggesztette azokat. (ABCNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.