Az Egyesült Államok elérte, hogy Dél-Korea több pénzt fizessen a védelemért

Pénteken Szöulban hivatalosan is aláírták azt a szerződést, aminek értelmében Dél-Korea több pénzt fizet az Egyesült Államoknak az amerikai csapatok ottani állomásoztatásáért. Donald Trump korábban azzal gyakorolt nyomást Dél-Koreára, hogy ha nem növelik a hozzájárulásukat, akkor az Egyesült Államok akár ki is vonhatja a 25 ezer katonájának egy részét az ázsiai országból. 

A költségek megosztásáról szóló szerződést Kang Kyung-wha koreai külügyminiszter és Harry Harris amerikai nagykövet írták alá. A koreai külügyminiszter a megállapodásról azt mondta, hogy egy kemény és bonyolult munka eredménye, de úgy látja erre építve a két ország közötti szövetség erősebb lehet.

Donald Trump a hét elején jelentette be, hogy nem tartja meg a nagy közös hadgyakorlatot a dél-koreai hadsereggel, mert nem akar visszatérítés nélkül több százmillió dollárt elkölteni rá. A hadgyakorlat helyett kisebb kiképzéseket tartottak. A Kim Dzsongunnal való találkozó után pedig az amerikai elnök nagyon provokatívnak és drágának nevezte a hadgyakorlatokat, és felfüggesztette azokat. (ABCNews)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.