Balog Zoltán: Azon kell lenni, hogy a roma gyerekek ne csak maguknak, hanem a közösségnek is hasznosak legyenek

"Ez egy nagyon provokatív kérdés," mondta Balog Zoltán az Inforádió Aréna című műsorában arra válaszolva, hogy 

hogyan tekint a kormány a roma népesség demográfiai adataira?

A romaügyi biztos szerint "attól kezdve, hogy ezek a gyerekek megszülettek, azok a mi gyerekeink, (..) ennek az országnak a gyerekei,

"akkor is, ha egy kicsit barnább a bőrük."

Balog szerint azon kell lenni, hogy ezek a gyerekek ne csak boldogok legyenek, hanem másokat is tudjanak boldogítani és hasznosak legyenek,

ne csak maguknak, hanem a közösségnek is. És itt vannak deficitek.

Hozzátette: a probléma, amiről nyíltan kell beszélni, az a korai terhességek kérdése. Az iskola végzettség nélküli gyermekvállalás jóval nagyobb arányú a roma közösség körében, mondta. 

"Nem mondok újat, de mi nem azokat szeretnénk támogatni, akik a gyerekeikből élnének meg, hanem azokat, akik a gyerekeikért élnek." 

Balog beszélt a berlini útjáról is, elismerte, hogy a Fidesz kizárása is téma volt a CDU-val közös tárgyaláson. Elismerte,

abban, hogy a néppárti Junckert plakátolták ki, és ezt sérelmezték, van némi igazság.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.