Berlusconi megígérte Orbánnak, hogy pártja nem szavazza meg a Fidesz kizárását

POLITIKA
2019 március 08., 17:22
comments 151

Pénteken "hosszú és szívélyes" telefonbeszélgetést folytatott Silvio Berlusconi Orbán Viktorral, számolt be a Forza Italia az olasz hírügynökségeknek. A volt olasz kormányfő magyar kollégájának megígérte, hogy pártja biztosan nem szavazza meg a Fidesz kizárását az Európai Néppártból. Viszont Berlusconi arra kérte Orbánt, hogy

fogadja el az EPP által előterjesztett kéréseket.

link Forrás

A közlemény szerint a telefonbeszélgetésben kiállt Orbán amellett, hogy "pártja továbbra is az EPP-tagja kíván maradni." Berlusocni kiállt a Fideszért, ezért nem csak Orbánnal, hanem az EPP vezetőivel is egyeztetett az ügyről. Szerinte egy esetleges kizárás az európai parlamenti választások küszöbén negatív hatást gyakorolhatna az EPP más tagjaira is.

"Megértem az EU egyes tagállamainak érzékenységét, de a FI nem szavazhatja meg Orbán kizárását, aki évek óta jó barátom is,"

mondta Berlusconi. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.