Berlusconi megígérte Orbánnak, hogy pártja nem szavazza meg a Fidesz kizárását

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pénteken "hosszú és szívélyes" telefonbeszélgetést folytatott Silvio Berlusconi Orbán Viktorral, számolt be a Forza Italia az olasz hírügynökségeknek. A volt olasz kormányfő magyar kollégájának megígérte, hogy pártja biztosan nem szavazza meg a Fidesz kizárását az Európai Néppártból. Viszont Berlusconi arra kérte Orbánt, hogy 

fogadja el az EPP által előterjesztett kéréseket. 

A közlemény szerint a telefonbeszélgetésben kiállt Orbán amellett, hogy "pártja továbbra is az EPP-tagja kíván maradni." Berlusocni kiállt a Fideszért, ezért nem csak Orbánnal, hanem az EPP vezetőivel is egyeztetett az ügyről. Szerinte egy esetleges kizárás az európai parlamenti választások küszöbén negatív hatást gyakorolhatna az EPP más tagjaira is.

"Megértem az EU egyes tagállamainak érzékenységét, de a FI nem szavazhatja meg Orbán kizárását, aki évek óta jó barátom is,"

mondta Berlusconi. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.