Feloszlatta a török rendőrség a nőnapi tüntetést Isztambulban

Könnygázzal oszlatta fel a török rendőrség péntek este a hagyományos nőnapi tüntetést Isztambulban. A tömeg este fél 8-tól gyülekezett, előbb pajzsokkal állták el a többezres tömeg útját a készenléti rendőrök, majd könnygáz, egyes hírek szerint vízágyút vettettek be. 

A nemzetközi nőnap alkalmából 2003 óta tartanak tüntetéseket Isztambulban, de a 2016. júliusi puccskísérlet óta a rendőrség biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezi a felvonulást.  

Fotó: YASIN AKGUL/AFP
Fotó: YASIN AKGUL/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.