Gombnyomásra eltűnő rendszámmal trükközött egy kamionos az M3-ason

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság számolt be a hét fogásáról, a rendszámmal trükköző kamionról, amit 

régóta keresett már a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató. A cég munkatársai régóta figyelik a fehér Renault-t, ami az ország különböző pontjain tűnik fel, és a vontatón egy alkalommal sem látszik a rendszám. 

Élt a gyanú, hogy a sofőr valami trükkel él. Mikor legutóbb kiszúrták az M3-ason, értesítették a NAV pénzügyőreit, akik félreállították a teherautót. A fülke átvizsgálásakor 

"találtak egy utólag beszerelt típusidegen kapcsolót: ezt benyomva a kamion első rendszáma lebillent, így vált láthatatlanná a kamerák számára,"

írják.

Hogy mennyit csalt el a trükkel, még vizsgálják, de biztos nem járt jól: a Hajdúnánási Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya „egyedi azonosítójel meghamisítás” bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a sofőr ellen. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.