Mészáros Ész: már ősszel a nemzetközi befektetési piacra léphet az Opus

gazdaság
2019 március 08., 17:59

Nem áll le a felcsúti gazdagodás: a gázkészülékek helyett Mészáros Lőrinc esze csak a tőzsdézésen jár. Miután csütörtökön bejelentették, hogy a hozzá köthető két holding, a Konzum és az Opus fúziónál, pénteken a Konzum vezérigazgató-helyettese, Fekete Péter a Trend.fm-nek elárulta: külföldre készülnek a Mészáros-papírok, 

várhatóan ősszel léphetnek ki a nemzetközi befektetői piacra, az első tranzakciókra az idei második félévben kerülhet sor.

A Portfolionak adott interjúban Fekete azt is elárulta, hogy a fúzió előtti felmérés során derült ki számukra: 

harmincmilliárddal nagyobb IFRS szerint konszolidált saját tőkéje az Opusnak, mint ahogy korábban becsülték. 250 milliárd volt a fejükben, 280 milliárd lett belőle.

A Mészáros-féle cégek közleménye szerint a Konzum és az Opus Global összeolvadása után létrejövő cég 

a jelenlegi árfolyamon és a jelenlegi piaci viszonyokkal számolva - több mint 332 milliárd forint értékű lesz.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.