Orbán Mészáros Lőrincről: Senki szegényedését és gazdagodását nem intézem

POLITIKA
2019 március 08., 15:31
comments 190

Többek közt az RTL Klub, az Azonnali, a HVG, az ATV újságíróit fogadta pénteken a miniszterelnök nőnapi ajándékként a Karmelita kolostorban. A váratlan háttérbeszélgetés beszámolói szerint az alábbi témák kerültek szóba:

Európai Néppárt

A Juncker-Soros kampány miatt kirobbant botrányt nem látta Orbán előre, azt gondolta, hogy nem lesz mindenki boldog,

"de ebből casus bellit csinálni túlzás,"

tette hozzá. Elmondása szerint most mérlegelik a Fideszben, hogy hol a pártnak a helye, "többen is tárt karokkal várnak minket." És „mindig lehet alakítani valami újat”.

"Engem Magyarországon kívül más nem érdekel, nem európai politikus vagyok”,

jelentette ki. Szerinte a kormányzati politika a terepe, ahol „fantasztikusak a kihívások.” Beszélt arról is, hogy nem személyesen tervez 2030-ig, hanem az ország ügyeit tervezi ilyen távlatra.

MTA

Nem akarják elvenni az Akadémia vagyonát, a kutatás finanszírozásáról van a vita, mondta. Szerinte

„mégiscsak egy polgári kormány vagyunk, ez a különbség a komcsik meg köztünk.”

Mészáros Lőrinc

Rákérdeztek a miniszterelnöknél földije, Mészáros Lőrinc hirtelen gazdagodására is, amire úgy reagált, hogy az ilyen leggazdagabb listákon csak nevet, "

„mind vicc, ami oda van írva.”

Szerinte Magyarországon nincs oligarcharendszer,

„senki szegényedését és gazdagodását nem intézem, ez nem az én dolgom. Nekem a kevésbé jómódúakkal van dolgom.”

Hozzátette: az elmúlt években baloldaliak is ugyanúgy gazdagodtak, mint a jobboldaliak, csak az nem érdekli a sajtót.

Simicska Lajosról nem volt hajlandó mesélni, csak annyit mondott róla, hogy a választások óta nem beszéltek, de sok sikert kívánt neki a jövőben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.