Tarlós: Az igazság az, hogy évek óta küzdök az egységes parkolási rendszerért

"Nem normális az, hogy huszonháromféleképpen működik. Nem lehet minden turista mellé közterület-felügyelőt állítani, hogy szóljon neki, hogy a sarkon lévő parkolóóra már másik kerülethez tartozik, ide már nem jó," mondta Tarlós István az M1 Ma reggel című műsorában. A főpolgármester kijelentette:

"az igazság az, hogy évek óta küzdök az egységes parkolási rendszerért."

Megismételte korábban tett kijelentését, hogy a parkolási bevételeknek a közösségi közlekedés büdzséjében lenne a helye, "ez lenne a logikus." 

"Valóban az volt, hogy a kerületek foggal-körömmel ragaszkodtak a mostani rendszerhez, erről beszéltünk, mikor a politikai problémáról beszéltünk,"

mondta a Válasz.hu-nak adott interjúra utalva. Ebben Tarlós István elmondta, hogy újraindulása előtt egy 16 pontos feltétellistával állt Orbán Viktor elé, amiből 15 teljesült. A miniszterelnök a budapesti parkolási ügyek rendbetételét visszadobta. Tarlós szerint "kezelhetetlen" politikai feszültséget eredményezett volna, ha kitart követelése mellett.  

A budapesti parkolás sötét ügyeiről februárban publikáltunk filmet, amiben bemutattuk, hogy becsületes emberek számára elképzelhetetlen financiális szabályozatlansággal szedik be az autósok pénzét. 


Sorszám nélkül parkolójegyekkel igazolják a kifizetéseket, kikötik a parkolóórák elektronikus távfelügyeletét, kiiktatják a bankkártyás fizetést, egyesek rendszeresen kipakolják a kasszát, családi kötelékbe rendezett átláthatatlan céghálón keresztül leszívják az összes látható bevételt, sőt valahol még annál is többet, majd fantom és offshore cégekkel elkerülik az adófizetést. Közben a kerületi közszolgák maguknak és barátaiknak VIP parkolási listákat állítanak fel, hogy ne kelljen díjat fizetniük. 

De a lényeg, hogy az MSZP és a Fidesz közös támogatásával 25 éve ugyanazok a szereplők, ugyanazokkal  a módszerekkel zsebelik ki Budapestet, és keserítik meg a lakosok életét. Egyetlen dolog változik, mégpedig az hogy évről évre egyre több és több pénz tűnik el a rendszerből. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.