Tarlós: Az igazság az, hogy évek óta küzdök az egységes parkolási rendszerért

Budapest
2019 március 08., 15:13
comments 73

"Nem normális az, hogy huszonháromféleképpen működik. Nem lehet minden turista mellé közterület-felügyelőt állítani, hogy szóljon neki, hogy a sarkon lévő parkolóóra már másik kerülethez tartozik, ide már nem jó," mondta Tarlós István az M1 Ma reggel című műsorában. A főpolgármester kijelentette:

"az igazság az, hogy évek óta küzdök az egységes parkolási rendszerért."

Megismételte korábban tett kijelentését, hogy a parkolási bevételeknek a közösségi közlekedés büdzséjében lenne a helye, "ez lenne a logikus." 

"Valóban az volt, hogy a kerületek foggal-körömmel ragaszkodtak a mostani rendszerhez, erről beszéltünk, mikor a politikai problémáról beszéltünk,"

mondta a Válasz.hu-nak adott interjúra utalva. Ebben Tarlós István elmondta, hogy újraindulása előtt egy 16 pontos feltétellistával állt Orbán Viktor elé, amiből 15 teljesült. A miniszterelnök a budapesti parkolási ügyek rendbetételét visszadobta. Tarlós szerint "kezelhetetlen" politikai feszültséget eredményezett volna, ha kitart követelése mellett.  

A budapesti parkolás sötét ügyeiről februárban publikáltunk filmet, amiben bemutattuk, hogy becsületes emberek számára elképzelhetetlen financiális szabályozatlansággal szedik be az autósok pénzét. 


Sorszám nélkül parkolójegyekkel igazolják a kifizetéseket, kikötik a parkolóórák elektronikus távfelügyeletét, kiiktatják a bankkártyás fizetést, egyesek rendszeresen kipakolják a kasszát, családi kötelékbe rendezett átláthatatlan céghálón keresztül leszívják az összes látható bevételt, sőt valahol még annál is többet, majd fantom és offshore cégekkel elkerülik az adófizetést. Közben a kerületi közszolgák maguknak és barátaiknak VIP parkolási listákat állítanak fel, hogy ne kelljen díjat fizetniük. 

De a lényeg, hogy az MSZP és a Fidesz közös támogatásával 25 éve ugyanazok a szereplők, ugyanazokkal  a módszerekkel zsebelik ki Budapestet, és keserítik meg a lakosok életét. Egyetlen dolog változik, mégpedig az hogy évről évre egyre több és több pénz tűnik el a rendszerből. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt