Űrkutatásért felelős miniszteri biztos: Minél előbb szeretnék magyar műholdat

POLITIKA
2019 március 08., 21:29
comments 470

"Most kapott a szektor lehetőséget arra, hogy felzárkózzon a régiós országokhoz," mondta a HírTV Péntek kilenc című műsorában az űrkutatásért felelős miniszteri biztos. Ferencz Orsolya elmondta

"2,2 milliárd forintot fordított Magyarország összesen erre, ami el is ment az Űrügynökségre fordított kötelező tagdíjunk befizetésére. Ha ezt meg tudnánk duplázni, az óriási eredmény lenne, aztán szépen fokozatosan, úgy, hogy a magyar űripar és a szereplők ezt kompetensen fel tudják használni. De az a cél hogy a regionális versenytársainkkal összemérhetők legyünk.” 

Legfontosabb feladatként a nemzeti űrstratégia elkészítését jelölte meg, "ugyanis az összes országnak van." Ferencz arra kérdésre, hogy mikor lesz Magyarországnak műholdja, azt válaszolta, hogy

"nagyon szeretném, hogy minél hamarabb."

link Forrás

A nőnap is szóba jött a beszélgetés során. A miniszteri biztos szerint

"a harcos feministák kiharcoltak mindenféle kért és kéretlen jogot a nőknek."

link Forrás

Olyanokat, amiket a nők maguk sosem kértek volna, tette hozzá. Szerinte ezzel

nem csak a női, de a férfi szerepeket is tönkre tették. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.