116 millió forintot sikerült kicsalniuk egy cégtől, de az utolsó pillanatban lebuktak

Tbg
bűnügy
2019 március 09., 20:30
comments 86

Majdnem sikerült átvernie egy négyfős bandának egy céget, amelytől megpróbáltak kicsalni 116 millió forintot. 

Egyikük a cég partnerének adva ki magát azzal kereste meg a vállalkozást, hogy megváltozott a bankszámlaszámuk, ezért az éppen esedékes átutalást már az új számlára küldjék.

A számlaszám megváltozásáról a sértett cég írásban kért megerősítést, a banda ezért aláírást és cégbélyegzőt is hamisított.

„Miután a társaság átutalt több mint 116 millió forintot az e-mailben szereplő számlaszámra, a 28 éves hajdúsámsoni K. András - akihez a bankszámla tartozott - elment egy zuglói bankba, hogy felvegye a pénzt” - írja a hírről beszámoló Napi.hu.

A rendőrök azonban márt várták a férfit a bankban és előállították. Négy ember ellen indult eljárás. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.