38 év után találták meg az újszülött gyilkosát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Majdnem négy évitzed után oldódott meg egy gyilkossági ügy Sioux Fallsban, ahol 1981-ben egy baba holttestét találták meg a kukoricásban. 

Azt biztosra vette a Minnehaha megyei rendőrség, hogy az anyja ölte meg, hagyta ott a hidegben, miután megszülte, de arra csak most jöttek rá, ki is volt az anya köszönhetően az egyre terebélyesedő genealógia adatbázisoknak. (A családfakutatás ezen ágáról nemrégiben készítettünk videót.)

Az 57 éves Theresa Rose Bentaast pénteken tartóztatták le, amiért magára hagyta a későbbiekben Baby Andrew néven elhíresült újszülöttet. Az újszülött halála ugyanis eléggé megrázta a kisvárost, a temetésén ötvenen voltak, története máig kísértett a városban.

Az ügyet egy nyugdíjas nyomozó derítette fel, aki 38 éve nem hagyott nyugodni az ügy: 2010-ben elérte, hogy az újszülöttet exhumálják és genetikai mintát vegyenek belőle. Ezután genealógiai adatbázisokban kezdett el kutatni, amelyek lehetővé tették, hogy feltérképezze az elhunyt családját. Így egy idő eljutott Rose Bentaashoz, aki beismerő vallomást tett.

Az asszony azt állította, fiatal volt és hülye, nem akart még gyereket, terhességét családja elől is eltitkolta. A gyermek ráadásul attól a férfitól volt, akivel végül megházasodott és két gyermekük lett. Az apát nem vádolták meg semmivel, mert nem tudott az asszony terhességéről. (USA Today)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.