38 év után találták meg az újszülött gyilkosát

Majdnem négy évitzed után oldódott meg egy gyilkossági ügy Sioux Fallsban, ahol 1981-ben egy baba holttestét találták meg a kukoricásban. 

Azt biztosra vette a Minnehaha megyei rendőrség, hogy az anyja ölte meg, hagyta ott a hidegben, miután megszülte, de arra csak most jöttek rá, ki is volt az anya köszönhetően az egyre terebélyesedő genealógia adatbázisoknak. (A családfakutatás ezen ágáról nemrégiben készítettünk videót.)

Az 57 éves Theresa Rose Bentaast pénteken tartóztatták le, amiért magára hagyta a későbbiekben Baby Andrew néven elhíresült újszülöttet. Az újszülött halála ugyanis eléggé megrázta a kisvárost, a temetésén ötvenen voltak, története máig kísértett a városban.

Az ügyet egy nyugdíjas nyomozó derítette fel, aki 38 éve nem hagyott nyugodni az ügy: 2010-ben elérte, hogy az újszülöttet exhumálják és genetikai mintát vegyenek belőle. Ezután genealógiai adatbázisokban kezdett el kutatni, amelyek lehetővé tették, hogy feltérképezze az elhunyt családját. Így egy idő eljutott Rose Bentaashoz, aki beismerő vallomást tett.

Az asszony azt állította, fiatal volt és hülye, nem akart még gyereket, terhességét családja elől is eltitkolta. A gyermek ráadásul attól a férfitól volt, akivel végül megházasodott és két gyermekük lett. Az apát nem vádolták meg semmivel, mert nem tudott az asszony terhességéről. (USA Today)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.