38 év után találták meg az újszülött gyilkosát

bűnügy
2019 március 9., 21:18
comments 194

Majdnem négy évitzed után oldódott meg egy gyilkossági ügy Sioux Fallsban, ahol 1981-ben egy baba holttestét találták meg a kukoricásban. 

Azt biztosra vette a Minnehaha megyei rendőrség, hogy az anyja ölte meg, hagyta ott a hidegben, miután megszülte, de arra csak most jöttek rá, ki is volt az anya köszönhetően az egyre terebélyesedő genealógia adatbázisoknak. (A családfakutatás ezen ágáról nemrégiben készítettünk videót.)

Az 57 éves Theresa Rose Bentaast pénteken tartóztatták le, amiért magára hagyta a későbbiekben Baby Andrew néven elhíresült újszülöttet. Az újszülött halála ugyanis eléggé megrázta a kisvárost, a temetésén ötvenen voltak, története máig kísértett a városban.

Az ügyet egy nyugdíjas nyomozó derítette fel, aki 38 éve nem hagyott nyugodni az ügy: 2010-ben elérte, hogy az újszülöttet exhumálják és genetikai mintát vegyenek belőle. Ezután genealógiai adatbázisokban kezdett el kutatni, amelyek lehetővé tették, hogy feltérképezze az elhunyt családját. Így egy idő eljutott Rose Bentaashoz, aki beismerő vallomást tett.

Az asszony azt állította, fiatal volt és hülye, nem akart még gyereket, terhességét családja elől is eltitkolta. A gyermek ráadásul attól a férfitól volt, akivel végül megházasodott és két gyermekük lett. Az apát nem vádolták meg semmivel, mert nem tudott az asszony terhességéről. (USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt