Megtalálták a világ legidősebb nőjét, a férfi még nincs meg

A 116 éves japán Kane Tanaka lett a világ legidősebb embere női kategóriában, jelentette be a Guinnes Rekordok Könyve. Tanakát tavaly július óta keresték, akkor halt meg ugyanis a 117 éves Chiyo Miyako.

Tanaka 1903-ban született hetedik gyerekként egy nyolcgyerekes családba. Megházadosott négy gyereket szült, egyet pedig örökbe fogadtak férjével. Tanaka szeret korán kelni, matematikát tanul és nagy kedvence az Othello nevű táblás játék.

Általában a japánok adják a világ legidősebb embereit. A japán életmód, főként az egészséges hal-, rizs- és egyéb zöldségételek ugyanis nagyban hozzájárulnak a hosszú élethez, de az AP híradása szerint az is fontos szempont, hogy Japánban az időskorúak is aktív résztvevői a társadalomnak, nyolcvanévesen is aktívak a nyugdíjasok.

Tanaka „társát” viszont még keresik, januárban ugyanis elhunyt a férfi csúcstartó, a 113 éves Masazo Nonaka, de utódját még nem találták meg. A hírben szereplő japán neveket az angol átírás szerint írtuk le. (AP/AFP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.