Az Adidas ugyanakkora bónuszt fizet a női mint a férfi világbajnok focistáknak

futball
2019 március 10., 15:36
comments 391
2015-ben az Egyesült Államok Japán legyőzésével világbajnoki címet ünnepelhetett Kanadában
photo_camera 2015-ben az Egyesült Államok Japán legyőzésével világbajnoki címet ünnepelhetett Kanadában Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Az Adidas sportszergyártó bejelentette, hogy a jövő évi női labdarúgó-világbajnokságon ugyanakkora bónuszt fizet a céggel szerződésben álló együttesek sikeréért, mint a férfi-csapatok esetében. 

A bejelentés azt követően érkezett, hogy az amerikai női válogatott pénteken - azaz a nemzetközi nőnapon - beperelte az amerikai labdarúgó szövetséget (United States Soccer Federation - USSF), amiért negatívan diszkriminálja a női focistákat a férfiakkal szemben. 

A pert, amiben a válogatott keret mind a 28 játékosa felperesként vesz részt, azért indította el a csapat, mert mind a válogatott bónuszok, mind a csapat felkészülési körülményei messze elmaradnak a férfiak számára biztosított lehetőségektől. Több ismert női sportoló, így Serena Williams és  Sloane Stephens teniszcsillagok is kiálltak a kezdeményezés mellett. 

A női csapat játékosai azért is érzik méltatlannak a szövetség eljárását, mert a csapat négy olimpiai bajnoki címet és három világbajnoki címet szállított már az Egyesült Államoknak - ellentétben a férfi-csapattal, amelyik közel sem tud férközni a nemzetközi élvonalhoz. Ők a jövő évi torna nagy esélyesei is.

Erre reagált a hétvégén az Adidas sportszergyártó márkaigazgatója, Eric Liedtke, aki a cég hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy a jövőben a férfi és a női csapat is pontosan ugyanazokat a juttatásokat és bónuszokat élvezheti majd: 

link Forrás

(Huffington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.