Az Adidas ugyanakkora bónuszt fizet a női mint a férfi világbajnok focistáknak

2019 március 10., vasárnap 15:36
398
2015-ben az Egyesült Államok Japán legyőzésével világbajnoki címet ünnepelhetett Kanadában Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Az Adidas sportszergyártó bejelentette, hogy a jövő évi női labdarúgó-világbajnokságon ugyanakkora bónuszt fizet a céggel szerződésben álló együttesek sikeréért, mint a férfi-csapatok esetében. 

A bejelentés azt követően érkezett, hogy az amerikai női válogatott pénteken - azaz a nemzetközi nőnapon - beperelte az amerikai labdarúgó szövetséget (United States Soccer Federation - USSF), amiért negatívan diszkriminálja a női focistákat a férfiakkal szemben. 

A pert, amiben a válogatott keret mind a 28 játékosa felperesként vesz részt, azért indította el a csapat, mert mind a válogatott bónuszok, mind a csapat felkészülési körülményei messze elmaradnak a férfiak számára biztosított lehetőségektől. Több ismert női sportoló, így Serena Williams és  Sloane Stephens teniszcsillagok is kiálltak a kezdeményezés mellett. 

A női csapat játékosai azért is érzik méltatlannak a szövetség eljárását, mert a csapat négy olimpiai bajnoki címet és három világbajnoki címet szállított már az Egyesült Államoknak - ellentétben a férfi-csapattal, amelyik közel sem tud férközni a nemzetközi élvonalhoz. Ők a jövő évi torna nagy esélyesei is.

Erre reagált a hétvégén az Adidas sportszergyártó márkaigazgatója, Eric Liedtke, aki a cég hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy a jövőben a férfi és a női csapat is pontosan ugyanazokat a juttatásokat és bónuszokat élvezheti majd: 

(Huffington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt