Az Adidas ugyanakkora bónuszt fizet a női mint a férfi világbajnok focistáknak

2015-ben az Egyesült Államok Japán legyőzésével világbajnoki címet ünnepelhetett KanadábanFotó: FRANCK FIFE/AFP

Az Adidas sportszergyártó bejelentette, hogy a jövő évi női labdarúgó-világbajnokságon ugyanakkora bónuszt fizet a céggel szerződésben álló együttesek sikeréért, mint a férfi-csapatok esetében. 

A bejelentés azt követően érkezett, hogy az amerikai női válogatott pénteken - azaz a nemzetközi nőnapon - beperelte az amerikai labdarúgó szövetséget (United States Soccer Federation - USSF), amiért negatívan diszkriminálja a női focistákat a férfiakkal szemben. 

A pert, amiben a válogatott keret mind a 28 játékosa felperesként vesz részt, azért indította el a csapat, mert mind a válogatott bónuszok, mind a csapat felkészülési körülményei messze elmaradnak a férfiak számára biztosított lehetőségektől. Több ismert női sportoló, így Serena Williams és  Sloane Stephens teniszcsillagok is kiálltak a kezdeményezés mellett. 

A női csapat játékosai azért is érzik méltatlannak a szövetség eljárását, mert a csapat négy olimpiai bajnoki címet és három világbajnoki címet szállított már az Egyesült Államoknak - ellentétben a férfi-csapattal, amelyik közel sem tud férközni a nemzetközi élvonalhoz. Ők a jövő évi torna nagy esélyesei is.

Erre reagált a hétvégén az Adidas sportszergyártó márkaigazgatója, Eric Liedtke, aki a cég hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy a jövőben a férfi és a női csapat is pontosan ugyanazokat a juttatásokat és bónuszokat élvezheti majd: 

(Huffington Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.