Jaguárral akart szelfizni az állatkertben, átmászott a kerítésen, rátámadt az állat

ÁLLAT
2019 március 10., 16:12

Vakmerő szelfire készülő nőre támadt egy jaguár egy arizónai állatkertben - írja a Washington Post honlapja. 

A helyi tűzoltók szerint a 30-as éveiben járó nő átmászott egy korláton, hogy még jobb közös képet készíthessen a vadállattal, amikor az állat egyik mancsával magához ragadta. A nő karján nyílt színi sebek láthatóak az esetről készült felvételeken, de a hírek szerint nem életveszélyesek.  

link Forrás

Az eset Phoenix-től nem messze, Litchfield Park városában történt. A támadás körülményeit vizsgálják, de az biztos, hogy az állat nem hagyta el a számára elkerített részt, a nő volt az, aki az egyik korláton átlépve túl közel merészkedett az állathoz. 

Az állatkert vezetése az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy az elmúlt időszakban több ketrec és elkerített helyiség körül szereltek fel extra korlátokat és rácsokat, mert a látogatók gyakran olyan helyekre másznak be egy-egy jobb kép kedvéért, ami már veszélyes.

Ebben az esetben két szemtanú sietett a nő segítségére. Egyikük egy vizes palackot dobott a jaguár felé, elterelve ezzel figyelmét a nőről, akit így a másik szemtanú ki tudott szabadítani az állat mancsai közül. A nő ezek után sokkos állapotba került. 

Az állatkert igazgatója elmondta, hogy ugyanez a jaguár nagyjából egy évvel ezelőtt megsebesített egy másik látogatót is, aki szintén átlépte a biztonsági korlátot. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.