A hőmérséklet még a télre emlékeztet, a világos már tavaszt ígér

időjárás
2019 március 12., 05:01
comments 136

De rég volt már friss, hajnali városképem, gondoltam, amikor belémötlött, hogy hát persze, hónapok óta nem láttam fényt, amikor hajnalban jöttem ügyelni. Most az óraátállításig végre lesz egy-két alkalom, amikor már nem tök sötétben kell érkezzek! A lényeg a lényeg, hát ilyen gyönyörű napfelkeltét se láttam már vagy október óta:

photo_camera Fotó: akiraly

Ma nem csupán ez a kép emlékeztet a tavaszra. Hajnalban még emlékeztetőt kaptunk a télből, a Tiszántúlon és a Dráva mentén jelenleg is fagy, van, ahol -7 fokot mértek. A hajnali fagyok után már délelőtt országszerte 6-8 fokra melegedhet, és ugyan erősen felhős lesz az ég, de még némi napsütésre is számíthatunk. Számottevő csapadékra azonban nem, néhol alakulhat csak ki futó zápor.

Az északnyugati szél több helyen megerősödik, a Kisalföldön akár még viharos széllökések is lehetnek.

Ennek ellenére délutánra már mindenhol 10 fok körül alakulnak már a hőmérsékletek, az ország legmelegebb részein akár 12 fok is lehet. Ez ilyenkor március első felében semmilyen tekintetben sem számít extrémnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.