A váróban felejtette csecsemőjét, visszafordíttatta a repülőt

külföld
2019 március 12., 09:19
comments 105

Példátlan okból kellett visszafordulnia a szaúd-arábiai Dzseddába egy Dzsakartába tartó repülőnek, írja a Gulf News beszámolója és egy kiszivárgott hangfelvétel alapján a Guardian. Az önmagában még nem példa nélküli, hogy egy gép a levegőben visszafordulva visszatér kiinduló repterére, de ilyesmi általában csak műszaki problémák vagy egészségügyi vészhelyzet miatt történik. Most szombaton teljesen más okból vált szükségessé a gép visszatérése:egy szaúdi utasuk a reptér várójában felejtette csecsemőjét.

link Forrás

"Isten legyen velünk, visszajöhetünk" - hallani a kiszivárgott felvételen a pilóta kérdése a légiirányítókhoz. "Ez a gép vissza akar jönni. Az egyik utas a váróban felejtette a csecsemőjét, szegény pára" - hallatszik, ahogy az egyik légiirányító elmagyarázza a szitut a kollégájának. Aztán a pilóta is megismétli, hogy valóban ez történt, és hogy most az utas nem hajlandó tovább repülni.

A légiirányítók végül rövid egyeztetés után megadták az engedélyt a gépnek, hogy visszatérjen a kapuhoz.

A gép a szaúdi légitársaság SV832-es, menetrend szerinti járata volt. A Flight Radar adatai szerint a gép szombaton majd egy órás késéssel szállt fel, bár annak ott nincs nyoma, hogy felszállás után visszatért volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.