A váróban felejtette csecsemőjét, visszafordíttatta a repülőt

Példátlan okból kellett visszafordulnia a szaúd-arábiai Dzseddába egy Dzsakartába tartó repülőnek, írja a Gulf News beszámolója és egy kiszivárgott hangfelvétel alapján a Guardian. Az önmagában még nem példa nélküli, hogy egy gép a levegőben visszafordulva visszatér kiinduló repterére, de ilyesmi általában csak műszaki problémák vagy egészségügyi vészhelyzet miatt történik. Most szombaton teljesen más okból vált szükségessé a gép visszatérése:egy szaúdi utasuk a reptér várójában felejtette csecsemőjét.

"Isten legyen velünk, visszajöhetünk" - hallani a kiszivárgott felvételen a pilóta kérdése a légiirányítókhoz. "Ez a gép vissza akar jönni. Az egyik utas a váróban felejtette a csecsemőjét, szegény pára" - hallatszik, ahogy az egyik légiirányító elmagyarázza a szitut a kollégájának. Aztán a pilóta is megismétli, hogy valóban ez történt, és hogy most az utas nem hajlandó tovább repülni.

A légiirányítók végül rövid egyeztetés után megadták az engedélyt a gépnek, hogy visszatérjen a kapuhoz.

A gép a szaúdi légitársaság SV832-es, menetrend szerinti járata volt. A Flight Radar adatai szerint a gép szombaton majd egy órás késéssel szállt fel, bár annak ott nincs nyoma, hogy felszállás után visszatért volna.