Angol-német balhék a Bajnokok Ligájában

futball
2019 március 12., 15:32

Kedd

A francia és spanyol fővárosban történt események hatására talán több semleges szurkoló igyekszik majd befogni készülékén a Manchester City – Schalke nyolcaddöntő-visszavágót, mint azt három hete gondoltuk volna (Németországban 3-2-es angol siker született). Mégis, nyugodt szívvel kérhetünk besztlíg-kimenőt ma estére, hiszen az ezzel egyidőben rendezésre kerülő Juventus – Atlético Madrid nagyobb izgalmakat ígér. A német sajtó sem ad sok esélyt a gelsenkirchenieknek, a BILD kilátástalan helyzetet emleget, sőt, már-már szemöldökráncolást és fejvakarást előidéző dolgokat állít.

Értem ezalatt azt, hogy Tedesco mester, attól tartva, hogy az osztályozós helytől négy pontra tanyázó díszes társaságot egy hatalmas babakék cumi további golyóösszehúzásra késztetné, néhány, a hétvégén fegyelmezési okok miatt padozót állít csatasorba. Játékra jelentkezik így a vb-ről ismerős Amine Harit is, akinek nevét a Bundást kevéssé követők a (király)kékfény riportokban is olvashatták: a nyári, orosz kirándulás után halálos közlekedési balesetet okozott, januárban pedig súlyos szerencsejáték-függőség miatt szellőztették meg kiakolbólítását.

Két gólt kellene szerezni az Etihad poklában
photo_camera Két gólt kellene szerezni Tedesco fiainak az Etihad poklában Fotó: INA FASSBENDER/dpa Picture-Alliance/AFP

A Schalke háza táján minden bécsapatozást tagadnak - mint ahogy az ilyenkor szokásos -, de azt senki sem vitatja, hogy az első komoly állásában lévő, német-olasz kettős állampolgár Tedesco alatti kispadon lassan tojást lehetne sütni. Több formációt is kipróbáltak már idén, de ma estére a néhány hete fixnek tűnő 3-4-2-1-et várjuk, a védelemben az ex-citys Nasztasziccsal, a Tottenhamet is megjárt Benjamin Stamboulival és a manchesteri kollégájával semmilyen rokoni kapcsolatot nem ápoló, az odavágón betliző Salif Sanéval. A középpályán Caligiurit az univerzális ámerikai tehetség, McKennie pótolhatja, míg besztlíg-o-méterünknek Bentaleb nevének hallatán is illik kilengenie. Gólokat várhatunk Mark Uth-tól, aki szintén pihent a hétvégén, valamint ezen a lapon kell megemlítenünk a Leroy Sané-ért kapott vagyonból újított Breel Embolót is.

Jó hírek a Citynél: nem csak jogi értelemben számíthatnak az angolok védőik segítségére, ugyanis Stones és Laporte is edzésbe állt. Otamendi (sárga lapok), Mendy, Kompany, Fernandinho és de Bruyne (különböző sérülések) azonban nem jelent meg a tréningen. Az egy szezon alatt megszerezhető négy trófea kimaxolása még mindig lehetséges Guardioláék számára, és

a Bajnokok Ligájában talán idén először beszélhetünk elsőszámú favoritként a Cityről.

Szerintünk akárhogy is alakul, ezt az akadályt még sikerrel veszik.

Eric García (bal oldalon) akár kezdhet is Otamendi és Kompany hiányában
photo_camera Eric García (bal oldalon) akár kezdhet is Otamendi és Kompany hiányában Fotó: PAUL ELLIS/AFP

A Manchester City–Schalke 04 Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágó ma 21:00-kor kezdődik a manchesteri Etihad Stadiumban, jó szórakozást kívánunk! (TV: Spíler 2, tipp: 2-1)

Szerda

A februári vaktöltényes pisztolypárbaj után ezúttal az Allianz Arenaban találkoznak a felek. A gólnélküli odavágókban az a jó, hogy a második meccseken legalább egyszer biztosan megrezzen a háló – rosszabb esetben a büntetők szerelmesei ölelhetik csupasz felsőtestükhöz a TV-képernyőket. Összeszedtünk három-három megdönthetetlen érvet mindkét gárda továbbjutása mellett.

A legjobb nyolc közé jut a Bayern,... mert valamire ráérzett Niko Kovac, és brutális formába lendültek a bajorok. 2019-ben saját közönségük előtt négy összecsapáson négy győzelmet arattak, ezeken 14 gólt szereztek és csak kettőt kaptak. Ha csak a márciusukra pillantunk, ott már 11 lőtt gól figyel 180 játékperc után. Az utóbbi két hónapban nagyot javult a németek támadójátéka, elképesztő futásuknak hála már a Bundesliga első helyén pihennek.
Ami a védelmüket illeti, a Löw bejelentést követően Hummels duplázott elánnal játszhat szerda este, mint tette azt három hete az Anfielden. Így Szalahnak ismét komoly gondjai akadhatnak a gólszerzéssel – 15 kulcsmeccsen* idén csupán 4 gól.
*besztlíg Top6 ellen, illetve a BL-ben

... mert amíg a Bayernnél több húzóember is pihenhetett a szombati Wolfsburg-dádá során, addig Klopp végig a pályán hagyta támadótrióját a Burnley ellen vasárnap. Egy nappal kevesebb pihi, több perc a lábakban és még ez a Szalah nyilatkozat is. Akkor... akkor most viszlát Bajnokok Ligája? Érdekes.

... mert akad két tényező, amitől Kloppnak összeszűkül a farpofája az utóbbi hetekben:

  1. Meccs idegenben – tavasszal 6 mérkőzésen összesen egy győzelem és 4 gól távol az Anfieldtől,
  2. Szél – Münchenben szeles, esős időt jósolnak a meteorológusok szerda estére.
photo_camera "Fasza..." - mondta Jürgen, miután csekkolta az időjárás előrejelzést Fotó: OLI SCARFF/AFP

A Liverpool megy tovább,... mert Thomas Müller és Joshua Kimmich eltiltás miatt nem segíthetik csapatukat. Utóbbi hiánya valamivel érdekesebb, mert őt a nem éppen üde, és még kevésbé fegyelmezett Rafinha pótolhatja majd. A tavaszi szezonban már 8 gólos Sadio Mané köszöni szépen a jó hírt.

... mert Van Dijk letöltötte egymeccses büntetését, és készen áll, hogy falat húzzon saját kapujuk elé. Mi több, pontosan tudja, hogy fogja megállítani a BL gólkirály-jelölt Lewandowskit.

Ez a Pool védelem még mindig vadabb, mint Steven Seagal tekintete. Jó-jó, a hétvégén kettőt kaptak a Burnleytől – khm, az első gól szabálytalan volt, khmkhm -, de előtte 5 clean sheetet hoztak zsinórban. Tegyük fel, hogy találnak egy gólt a Vörösök a 28. percben; tud erre majd kettővel válaszolni a Bayern?

... mert itt játszik Európa legjobb balhátvédje, az immáron 25 éves Andy Robertson. Mondj ellent Phil Neville-nek, ha mersz!

link Forrás

Megunhatatlan portugál hősünk, Józsi eképpen jósolt a Russia Today csatornáján: "Annak ellenére, hogy a Bayern szezonja igen hullámzó, most épp fent látom őket. Ha választanom kéne, rájuk [a németekre] fogadnék." Sajnos, ezúttal nem egyezik a véleményünk az orosz tévé legfőbb szakértőjével.

A Bayern MünchenLiverpool nyolcaddöntő visszavágót szerda este rendezik meg. (TV: M4 Sport, tipp: 1-1)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.