Bukta Imre elmondta, hogy kiskorában zaklatta egy pap

A kortárs képzőművészet egyik legeredetibb alkotója, a magyar vidék nagy festője a 24.hu-nak adott interjút mezőszemerei műtermében. Bukta Imre beszélgetés közben váratlanul lehalkította a hangját, amikor arról kezdett beszélni, hogy hisz Istenben, de egy ideje nem jár templomba, mert „nem szereti a papokat”. A riporter kérdésére, hogy miért fogta suttogóra, azt válaszolta:

„Nem is tudom… Nem kéne általánosítani, de kiskoromban volt egy nagyon negatív élményem. Olyan, amikhez hasonlók most kerülnek napvilágra.”

Zaklatta egy pap? - kérdez rá konkrétan az újságíró.

„Zaklatott. De nem fogok beszélni róla. Az egyik művemben, ami egyébként látható volt a minapi kiállításomon is, kidolgoztam magamból azt a szörnyű élményt. És neki magának is megbocsátottam.”

Ezek után azt sem volt hajlandó elárulni, melyik az a műve.

Az elmúlt két évtizedben többezer gyerekmolesztáló pap áldozatai álltak elő világszerte, de Magyarországon a nagyon kevés eset látott napvilágot. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szerint Magyarországon „kevésbé fordulnak elő visszaélések”, mert „a magyar ember családban gondolkodik, a gyermek az érték, azt védeni kell.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.