Bukta Imre elmondta, hogy kiskorában zaklatta egy pap

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A kortárs képzőművészet egyik legeredetibb alkotója, a magyar vidék nagy festője a 24.hu-nak adott interjút mezőszemerei műtermében. Bukta Imre beszélgetés közben váratlanul lehalkította a hangját, amikor arról kezdett beszélni, hogy hisz Istenben, de egy ideje nem jár templomba, mert „nem szereti a papokat”. A riporter kérdésére, hogy miért fogta suttogóra, azt válaszolta:

„Nem is tudom… Nem kéne általánosítani, de kiskoromban volt egy nagyon negatív élményem. Olyan, amikhez hasonlók most kerülnek napvilágra.”

Zaklatta egy pap? - kérdez rá konkrétan az újságíró.

„Zaklatott. De nem fogok beszélni róla. Az egyik művemben, ami egyébként látható volt a minapi kiállításomon is, kidolgoztam magamból azt a szörnyű élményt. És neki magának is megbocsátottam.”

Ezek után azt sem volt hajlandó elárulni, melyik az a műve.

Az elmúlt két évtizedben többezer gyerekmolesztáló pap áldozatai álltak elő világszerte, de Magyarországon a nagyon kevés eset látott napvilágot. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szerint Magyarországon „kevésbé fordulnak elő visszaélések”, mert „a magyar ember családban gondolkodik, a gyermek az érték, azt védeni kell.”

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.