Rodrigo Duterte egy, a nők egyenjogúságáról szóló eseményen kurvázta a hallgatóságát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Nemhogy hátrább húzódott volna múlt heti botránya után, Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök hétfőn még rá is duplázott nőgyűlölő állításaira. Duterte hétfőn a rendőrségnél és a fegyveres erőknél szolgáló nők előtt szólalt fel. A "Kiváló Nők a Nemzetbiztonságban és az Erőszakszervezeteknél" című esemény elvben a nők egyenjogúságáról szólt volna, ám Duterte már felszólalása elején egyértelművé tette, hogy mik a személyes érzései a kérdésben, írja a Guardian.

"Ti bolond nők" - szólította meg hallgatóságát, akiket aztán a továbbiakban "kurváknak" (puta) szólított, majd azzal folytatta, hogy a nők minden mondatát bírálják. Ezzel a múlt heti botrányára utalt, amikor alapvetően a katolikus papokat akarta gyalázni, akik szót emeltek a drogellenes háborúnak becézett lincshadjárata ellen, melynek során már több tízezer Fülöp-szigetekit lőttek agyon mindenféle jogállami eljárás nélkül.

Duterte akkor azt mondta, hogy a nőknek távol kéne tartaniuk magukat a katolikus papoktól, mert ha azok "megérzik a testük szagát", még a végén "sarokba szoríthatják" a nőket a templomokban. Ezeket a kijelentéseit több nő is kifogásolta, amire azt felelte, hogy azokat a nőket még a papok is visszautasítanák, ez pedig "nem az ő hibája".

Most szinte kizárólag női hallgatóság előtt folytatta a nők gyalázását, amit aztán azzal próbált oldani, hogy saját, nőkhöz fűződő viszonyáról is beszélt. "Én imádom a nőket. Ezért is van két feleségem. Ez azt jelenti, hogy kedvelem a nőket" - mondta beszédében, amire a Guardian szerint a többnyire mély hallgatásba burkolózó közönsége néha halk nevetgéléssel reagált.

A Guardian szerint ugyanakkor botrányai ellenére Duterte továbbra is rendkívül népszerű. A Social Weather Stations nevű közvélemény-kutató decemberi felmérése szerint Duterte népszerűsége 76 százalékos, a közvélemény pedig kifejezetten jónak, mi több, javulónak tartja a női jogok helyzetét az országban.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.