A német választók többsége kizárná a Fideszt az Európai Néppártból

POLITIKA
2019 március 13., 21:22
comments 191

A német választók 67 százaléka kizárná a magyar kormánypártot az Európai Néppárt frakciójában, derült ki T-Online számára készített közvélemény-kutatásból. A március 5. és 12. között 5948 fő megkérdezésével készített felmérés során a kizárásra vonatkozó kérdésre a válaszadók

  • 52 százaléka határozott igent,
  • 14 százaléka inkább igent mondott,
  • 8 százalék választotta az inkább nem,
  • míg 18 százalék a határozottan nemet válaszolta.

A közvélemény-kutatás mérte pártpreferencia szerint is a válaszadást, így kiderült, még a CDU/CSU szimpatizánsok többsége, 66 százaléka a kizárás mellett van. Egyedül a szélsőjobbos AfD támogatói közt volt a kizárás elutasítása a többségi vélemény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.