A nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint egyre többen jönnek haza Németországból és keresnek itt munkát

"Nem egy területen, ahol már eltiporták a forradalmat, Magyarországra úgy tekintettek, mint a szabadságnak egy védőbástyájára. Németországban egy korabeli újság 1849-es írása szerint a német szabadság a magyarokon alapszik," mondta ünnepi beszédében a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet március 15-i rendezvényén. Potápi Árpád János szerint

ma is ugyanaz a helyzet, mint akkor: Magyarország hasonló szerepet tölt be Európában, mert nyíltan ki mer állni az az európai eszmeiség és a magyar függetlenség mellett, álláspontja szerint Európa a független, szabad európai nemzetek sorsközössége.

Az államtitkár abbéli reményének is hangot adott, hogy  a közelgő európai parlamenti választásokon is ez a narratíva kerül többségbe. 

Megköszönte a stuttgarti és a környékbeli magyaroknak azt, hogy az utóbbi években kiálltak Magyarország és a magyar kormány mellett, hozzátette, a városban és vonzáskörzetében 

"nagyon sok magyar él, olyanok, akik 1956-ban és az utóbbi másfél évtizedben költöztek ki. 2015-ben a nyilvántartott magyarok száma 160 ezer volt, de az államtitkár felhívta a figyelmet: ez nem azt jelenti, hogy véglegesen le is telepedtek, főleg munkavállalás céljából, családdal vagy anélkül élnek ott. Egyre többen mennek haza Magyarországra és ott keresnek munkát,"

mondta. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.