A nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint egyre többen jönnek haza Németországból és keresnek itt munkát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Nem egy területen, ahol már eltiporták a forradalmat, Magyarországra úgy tekintettek, mint a szabadságnak egy védőbástyájára. Németországban egy korabeli újság 1849-es írása szerint a német szabadság a magyarokon alapszik," mondta ünnepi beszédében a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet március 15-i rendezvényén. Potápi Árpád János szerint

ma is ugyanaz a helyzet, mint akkor: Magyarország hasonló szerepet tölt be Európában, mert nyíltan ki mer állni az az európai eszmeiség és a magyar függetlenség mellett, álláspontja szerint Európa a független, szabad európai nemzetek sorsközössége.

Az államtitkár abbéli reményének is hangot adott, hogy  a közelgő európai parlamenti választásokon is ez a narratíva kerül többségbe. 

Megköszönte a stuttgarti és a környékbeli magyaroknak azt, hogy az utóbbi években kiálltak Magyarország és a magyar kormány mellett, hozzátette, a városban és vonzáskörzetében 

"nagyon sok magyar él, olyanok, akik 1956-ban és az utóbbi másfél évtizedben költöztek ki. 2015-ben a nyilvántartott magyarok száma 160 ezer volt, de az államtitkár felhívta a figyelmet: ez nem azt jelenti, hogy véglegesen le is telepedtek, főleg munkavállalás céljából, családdal vagy anélkül élnek ott. Egyre többen mennek haza Magyarországra és ott keresnek munkát,"

mondta. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.