A szociális ágazatnak beígérték a béremelést, nem sztrájkolnak csütörtökön

politika
2019 március 13., 18:35
comments 64

Nem tartják meg a korábban csütörtökre bejelentett munkabeszüntetést a szociális ágazat dolgozói, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális államtitkárságának vezetőivel megállapodásra jutottak a kollektív szerződésről, és a bérfejlesztésről, közölte a Népszavával a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete. Hozzátették: a sztrájkkészültség megmarad a szociális területen április 30-ig.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete közölte:

a szociális dolgozók ügye nem érinti az önkormányzati igazgatásban és központi igazgatásban dolgozók csütörtökre meghirdetett munkabeszüntetését, az "jogszerűen megtartják a felhíváshoz csatlakozott munkahelyeken."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.