Eljátszotta a betétesek pénzét a játékfüggő takarékszövetkezeti vezető

2019 március 13., szerda 9:36
57
Fotó: Steve Schroeder / Flickr CC BY NC-ND 2.0

A betétesek pénzéből fedezte játékszenvedélyét, majd a hiány pótlására magánszemélyektől csalt ki pénzt egy takarékszövetkezeti vezető Békés megyében. A Békéscsabai Járási Ügyészség most különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és csalás miatt emelt vádat a kondorosi férfi ellen.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 1998 óta egy kondorosi takarékszövetkezet elnök-vezérigazgatója volt, 2017 végén, több Békés megyei takarékszövetkezet egyesülése után az új pénzintézet egyik ügyvezetőjévé választották. A férfi ekkor már súlyos szerencsejáték-függő volt, naponta akár több millió forint értékben kötött fogadásokat sporteseményekre.

Eleinte még nyert is, de 2017 elejére már súlyosan eladósodott. Ekkor döntött úgy, hogy a betétesek pénzéből próbálja egyenesbe hozni magát. Nem járt sikerrel, ezért 2017 májusában elhatározta, hogy magánszemélyektől pénzt csal ki, ebből fizeti vissza a takarékszövetkezeti pénztárból kivett pénzt, illetve nyereség reményében ezeknek az összegeknek egy részét is fogadásokra költi.

A vádlott 2017 januárja és 2018 májusa között több mint 106 millió forintot tulajdonított el jogtalanul a pénzintézettől, továbbá kölcsönkérés ürügyén 2017 májusa és 2018 áprilisa között több mint 330 millió forintot csalt ki magánszemélyektől.

A 45 éves férfi ellen a Békéscsabai Járási Ügyészség különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és 21 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint 31 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt