Hétfő óta beoltatlan gyerek nem járhat olasz iskolába

Március 10-én lejárt az oltásellenes olasz egészségügyi miniszter ideiglenes rendelkezése, melyben felmentést adott a kötelező védőoltásokat megtagadó szülők gyerekeinek az alól a követelmény alól, mely szerint csak beoltott gyerekek járhatnak tanintézményekbe.

Olaszország 2017-ben szigorította a kötelező védőoltásokra vonatkozó szabályozást, a törvény alapján csak azok járhatnak iskolába, akik igazolni tudják, hogy megkapták mind a tíz kötelező védőoltást.

A törvényt nem véletlenül szigorították, 2017-ben kezdett tragikussá válni a probléma az országban, ahol a milánói San Raffaele Egyetem mikrobiológus-virológus professzora, Roberto Burioni szerint a kanyaró ellen beoltottak aránya elmaradt még az afrikai Ghána szintjétől is, az Isten háta mögötti porfészek, Namíbia szintjén álltak. Ennek hatására Olaszországban már volt is kanyarójárvány.

A folyamatot azonban megakasztotta a populofasiszta kormány hatalomra kerülése, mert a koalíció nagyobbik pártja, az Öt Csillag Mozgalom egyik társalapítója ismert oltásellenes futóbolond, aki még mindig arra a tízezerszer cáfolt, visszavont tanulmányra hivatkozik, amely szerint a védőoltások autizmust okoznak. Nem okoznak. Kérek mindenkit, hogy fogja fel végre, az ezt állító tanulmány teljesen kamu volt, a világ legjelentősebb orvosi lapja, a Lancet szégyenszemre kénytelen volt teljes egészében visszavonni azt, a szerzőjét pedig azóta már eltiltották az orvosi hivatástól. Aki azt állítja, hogy a védőoltás autizmust okoz, tájékozatlan.

Az idén március 10-ig érvényes mentesítést a teljes tudományos és orvosi közösség élesen bírálta, mert szerintük az tíz évnyi haladást rombolt le. "Erősítenünk kéne ezt, nem gyengíteni" - mondta a már idézett Burioni. Az iskolák pedig a héten el is kezdték bekérni az oltási bizonyítványokat, csak Bolognában 300 óvodást tiltottak el az óvodába járástól - a helyi hatóságok szerint a városban legalább 5000 alul- vagy egyáltalán be nem oltott gyerek él. (Via Gizmodo)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.