Lori Loughlin még szökésben, Felicity Huffman viszont már kifizette az óvadékot, miután fegyvert fogtak rá

Felicity Huffman a Los Angeles-i bíróság épületében előállítása után. A Született feleségek Oscarra is jelölt sztárja a hatóságok vádjai szerint kenőpénzt fizetett azért, hogy a lánya bejuthasson egy elit egyetemre.Fotó: DAVID MCNEW/AFP

Fegyvert szegeztek Felicity Huffmanre, a Született feleségek sztárjára az amerikai hatóságok, úgy állították elő a csalással és korrupcióval gyanúsított színésznőt. Huffman az egyike a két megnevezett hollywoodi sztárnak, akik belekeveredtek a jelenleg minden idők legnagyobb amerikai egyetemi felvételi botrányának tűnő sztoriba. A másik Lori Loughlin Magyarországon kevésbé ismert, ő az itthon Bír-lak néven futó Full House című amerikai vígjátéksorozat egyik főszereplője volt - ebben a sorozatban indult az Olsen-ikrek gyerekszínész-karrierje.

Mindketten egyetemi illetékeseket korrumpáltak annak érdekében, hogy gyerekeik bejuthassanak egy elitegyetemre.

Az FBI kedden hozta nyilvánosságra vádiratát, melyben negyvenöt gazdag embert vádolt meg azzal, hogy részt vettek egy évek óta tartó vesztegetési és csalássorozatban. Eszerint Huffman 15 ezer dollárt fizetett azért, hogy valaki még a hivatalos értékelés előtt kijavítsa lánya felvételi tesztjét - ez sikerült is, a lány 400-zal szerzett több pontot a megszerezhető 1600-ból a hivatalos felvételin, mint az egy évvel korábbi próbafelvételijén.

A vádirat nyilvánosságra hozatalával egyidőben szövetségi ügynökök vonultak ki a gyanúsítottakhoz. Huffman otthonánál hét FBI-ügynök bukkant fel, akik fegyvert is fogtak a színésznőre, amikor megadásra szólították. Huffman azóta már szabadult, a bíróság 250 ezer dolláros óvadékot szabott ki rá és megfosztotta útlevelétől.

Loughlint, a másik sztárt nem sikerült elfogni, mert éppen külföldön tartózkodik, így most hivatalosan szökésben van. A TMZ ugyanakkor úgy tudja, hogy jogi képviselői útján már megegyezett a hatóságokkal abban, hogy még szerdán feladja magát. Loughlin és férje, Mossimo Giannulli a vád szerint félmillió dollár kenőpénzt fizetett azért, hogy lányuk bejuthasson a Los Angeles-i elitegyetemre, a USC-re. Giannullit már őrizetbe vették, az ő óvadéka egymillió dollár a Variety értesülései szerint.

Loughlin lánya, Olivia Jade Giannulli foglalkozását tekintve influenszer, vagyis a Youtube-ra töltöget fel videókat, amiken legújabb ruháit mutogatja. A USC-n elméletben sportösztöndíjjal tanul, elméletben az evezőscsapat tagja. A csalássorozatban részt vevők egyik trükkje pont ez volt, hogy gyermeküket sportösztöndíjjal vetették fel, függetlenül attól, hogy a gyerek egyáltalán sportolt-e. (Via Jezebel)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.