Micsoda hajnal, anyám!

2019 március 13., szerda 4:10
107
Fotó: akiraly

Kemény, téli reggelre ébredhettek a nagy magyar alföld lakói, a Tisza és a Dráva mentén helyenként mínusz 5 fokot mértek hajnali 5:50-kor, például Szegeden is. Aktuálisan csak a Dunántúlon nincs fagy.

A késői tél helyenként még napközben is jelentkezik, az Északi-középhegységben akár havas eső is hullhat. Az ország javában azért ennél tavasziasabb lesz az idő, bár az ország észak-nyugati része beborul, és ott kisebb esőzésekre is számíthatunk. Délen még elő-előbukkanhat a nap, ott így már délelőtt is 9-10 fokig melegedhet a levegő.

A helyzet délután se változik sokat, a csapadék eléri Budapest, Nógrád és Heves térségét is. Az országnak a Balaton-Északi-középhegység sávjától északra levő részeint nem is melegszik tíz fokig se a levegő, délen viszont akár 12-13 fok is lehet. Csütörtökön a szerdaihoz hasonló idő várható, péntektől viszont visszavonhatatlanul megérkezik a tavasz. Nemzeti ünnepünkön még viszonylag hűvös, 9-14 fok lesz, de szombaton már akár 20, vasárnap és hétfőn pedig akár 22 fok is lehet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt