Patai Mihály lehet az MNB új alelnöke

POLITIKA
2019 március 13., 09:42
Patai Mihály
photo_camera Patai Mihály

Patai Mihályt, a Magyar Bankszövetség elnökét, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatóját javasolná a Magyar Nemzeti Bank alelnökének Orbán Viktor. Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint Orbán Kövér László házelnöktől már levélben kérte, hogy intézkedjen Patai bizottsági meghallgatása érdekében, mert a jegybanktörvény alapján a parlament gazdasági bizottságának meg kell hallgatnia a jelöltet.

Orbán a meghallgatás után javasolhatja Patai kinevezését Áder János államfőnek, aki a döntés meghozatalára jogosult. Havasi tájékoztatása szerint Orbán április 22-i hatállyal kíván erre javaslatot tenni.

Az új alelnök kinevezése azért vált szükségessé, mert április 21-én lejár Gerhardt Ferenc, az MNB statisztikáért és pénzügyi infrastruktúráért felelős alelnökének hatéves megbízatása. (via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.