Patai Mihály lehet az MNB új alelnöke

POLITIKA
2019 március 13., 09:42
Patai Mihály
photo_camera Patai Mihály

Patai Mihályt, a Magyar Bankszövetség elnökét, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatóját javasolná a Magyar Nemzeti Bank alelnökének Orbán Viktor. Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint Orbán Kövér László házelnöktől már levélben kérte, hogy intézkedjen Patai bizottsági meghallgatása érdekében, mert a jegybanktörvény alapján a parlament gazdasági bizottságának meg kell hallgatnia a jelöltet.

Orbán a meghallgatás után javasolhatja Patai kinevezését Áder János államfőnek, aki a döntés meghozatalára jogosult. Havasi tájékoztatása szerint Orbán április 22-i hatállyal kíván erre javaslatot tenni.

Az új alelnök kinevezése azért vált szükségessé, mert április 21-én lejár Gerhardt Ferenc, az MNB statisztikáért és pénzügyi infrastruktúráért felelős alelnökének hatéves megbízatása. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.