Patai Mihály lehet az MNB új alelnöke

Patai Mihály

Patai Mihályt, a Magyar Bankszövetség elnökét, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatóját javasolná a Magyar Nemzeti Bank alelnökének Orbán Viktor. Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint Orbán Kövér László házelnöktől már levélben kérte, hogy intézkedjen Patai bizottsági meghallgatása érdekében, mert a jegybanktörvény alapján a parlament gazdasági bizottságának meg kell hallgatnia a jelöltet.

Orbán a meghallgatás után javasolhatja Patai kinevezését Áder János államfőnek, aki a döntés meghozatalára jogosult. Havasi tájékoztatása szerint Orbán április 22-i hatállyal kíván erre javaslatot tenni.

Az új alelnök kinevezése azért vált szükségessé, mert április 21-én lejár Gerhardt Ferenc, az MNB statisztikáért és pénzügyi infrastruktúráért felelős alelnökének hatéves megbízatása. (via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.