Tyúkbanda ölhetett meg egy rosszban sántikáló rókát

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint Franciaország északkeleti részén lévő tangazdaság baromfifarmján történt meg a fajok közötti leszámolás: a tyúkketrecbe betörni készülő rókát összeszerveződő tyúkok egy csoportja ölte meg. 

A feltételezések szerint a mezőgazdasági iskola udvarán lévő tyúkólba lopakodott be a róka kora este még a múlt héten, de nem várt csapádba keveredett: az ól automatizált, fényérzékelővel működő ajtaja ugyanis az esteledés miatt épp akkor csukódott be.  

A kép csak illusztráció egy fiatal francia rókárólFotó: DELFINO Dominique / hemis.fr/hemis.fr

Másnap a tangazdaság diákjai találtak rá a róka holttestére az ajtó mellett. Az iskola igazgatója, Pascal Daniel szerint a csordaösztön hatására a tyúkok nekieshettek a rókának, és csőrükkel halálosan összeszurkálták, a ragadózó pedig a zárt ajtó miatt nem tudott elmenekülni. 

Daniel elmondása szerint legutóbb egy éve látogatta meg egy róka a tangazdaságot, az a történet akkor sokkal rosszabbul sült el a tyúkok számára. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.