Tyúkbanda ölhetett meg egy rosszban sántikáló rókát

2019 március 13., szerda 7:57
168

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint Franciaország északkeleti részén lévő tangazdaság baromfifarmján történt meg a fajok közötti leszámolás: a tyúkketrecbe betörni készülő rókát összeszerveződő tyúkok egy csoportja ölte meg. 

A feltételezések szerint a mezőgazdasági iskola udvarán lévő tyúkólba lopakodott be a róka kora este még a múlt héten, de nem várt csapádba keveredett: az ól automatizált, fényérzékelővel működő ajtaja ugyanis az esteledés miatt épp akkor csukódott be.  

A kép csak illusztráció egy fiatal francia rókáról Fotó: DELFINO Dominique / hemis.fr/hemis.fr

Másnap a tangazdaság diákjai találtak rá a róka holttestére az ajtó mellett. Az iskola igazgatója, Pascal Daniel szerint a csordaösztön hatására a tyúkok nekieshettek a rókának, és csőrükkel halálosan összeszurkálták, a ragadózó pedig a zárt ajtó miatt nem tudott elmenekülni. 

Daniel elmondása szerint legutóbb egy éve látogatta meg egy róka a tangazdaságot, az a történet akkor sokkal rosszabbul sült el a tyúkok számára. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt