Tyúkbanda ölhetett meg egy rosszban sántikáló rókát

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint Franciaország északkeleti részén lévő tangazdaság baromfifarmján történt meg a fajok közötti leszámolás: a tyúkketrecbe betörni készülő rókát összeszerveződő tyúkok egy csoportja ölte meg. 

A feltételezések szerint a mezőgazdasági iskola udvarán lévő tyúkólba lopakodott be a róka kora este még a múlt héten, de nem várt csapádba keveredett: az ól automatizált, fényérzékelővel működő ajtaja ugyanis az esteledés miatt épp akkor csukódott be.  

A kép csak illusztráció egy fiatal francia rókárólFotó: DELFINO Dominique / hemis.fr/hemis.fr

Másnap a tangazdaság diákjai találtak rá a róka holttestére az ajtó mellett. Az iskola igazgatója, Pascal Daniel szerint a csordaösztön hatására a tyúkok nekieshettek a rókának, és csőrükkel halálosan összeszurkálták, a ragadózó pedig a zárt ajtó miatt nem tudott elmenekülni. 

Daniel elmondása szerint legutóbb egy éve látogatta meg egy róka a tangazdaságot, az a történet akkor sokkal rosszabbul sült el a tyúkok számára. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.