Választási csalás gyanújával kezdeményezi a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Farkas Gergely jobbikos parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész. Az ügyészség megalapozott gyanúja szerint Farkas választási csalást követhetett el, amikor a 2018-as parlamenti választás kampányidőszakában felajánlotta LMP-s riválisának, hogy visszalépése esetén megtéríti neki a kampányára addig elköltött hatszázezer forintot. A választási jogszabályok szerint a megfelelő mennyiségű ajánlást gyűjtő jelöltek állami támogatást kapnak a kampányukhoz, ám amennyiben visszalépnek, a pénzt is vissza kell téríteniük. Farkas ajánlata lényegében arról szólt, hogy ezt a költséget magára vállalná a javára visszalépő képviselő helyett.

Polt és az ügyészség értékelése szerint ez a választás rendje elleni bűntett megállapítására alkalmas cselekmény, ezért indokolt Farkas gyanúsítotti kihallgatása, ez viszont csak mentelmi joga felfüggesztése után lehetséges. A mentelmi jogot csak és kizárólag a parlament vonhatja meg egy képviselőtől. A képviselők, bár szokásuk bejelenteni, hogy lemondanak mentelmi jogukról, valójában ezt nem tehetik meg, mert nem ők maguk rendelkeznek vele. (Via Népszava)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.