Virágmintás gyereknadrágot húztak a fejükre a kunszentmiklósi tolvajok

Az egyik helyi üzem képviselője feljelentést tett a kunszentmiklósi kapitányságon, mert a vörösréz hulladék tárolására szolgáló konténerből eltűnt körülbelül 3000 kiló színesfém.

Mivel úgy tűnt, hogy a bűncselekmény elkövetésében részt vett egy belsős is, ezért a rendőrök feltérképezték a jelenlegi és volt munkavállalókat, valamint elemezték a térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit. Az adatgyűjtés eredményeként eljutottak a két feltételezett tetteshez, akik aztán március 11-én éjjel ismét bemásztak a gyár udvarára azért, hogy rezet lopjanak. A nyomozók tetten érték őket, egyikőjüket – egy 28 éves helyi lakost – még a helyszínen sikerült elfogni, míg 23 éves társa elmenekült, így őt néhány órával később találták meg.

A férfiak lopás közben meghökkentő módon álcázták magukat: egy gyermek alsónadrág elején két lyukat vágtak, és ezt húzták a fejükre. 

A kamerafelvételeken jól felismerhető mintás alsót a rendőrök egyikőjüktől lefoglalták.

Az elkövetők legalább nyolc alkalommal jártak a gyárban, és hozzávetőlegesen 3,6 millió forint értékben tulajdonítottak el rezet. A nyomozók a színesfémet illegálisan átvevő férfit is beazonosították: a 41 éves dunavecsei lakost orgazdaság bűntett, míg a két kunszentmiklósi tolvajt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki - írja a rendőrség, amely az alsónadrágos álcázásról készült videót sajnos nem tette közzé.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.