Az amerikai szenátus megszavazta, hogy legyen vége Szaúd-Arábia támogatásának a jemeni háborúban

Az amerikai szenátus 54:46 arányban megszavazta, hogy Amerika ne támogassa Szaúd-Arábiát a jemeni háborúban.

A határozat, amelyről ezután a képviselőházban is voksolnak, 30 napot adna Donald Trump elnöknek a Rijádnak nyújtott mindenféle támogatás lezárására. Szaúd-Arábia Jemenben az Iránnal szövetséges húszik ellen folytat háborút.

A 47 demokrata párti szenátorhoz a szavazáskor csatlakozott 7 republikánus törvényhozó is, ami jelzi, hogy a kongresszusban erősödik a republikánus politikusok elégedetlensége Rijád támogatása miatt. 

„Ez közvetlen válasz volt a Hasogdzsi-gyilkosságra” - mondta a szavazás után Chris Murphy connecticuti demokrata párti szenátor, aki a javaslat egyik előterjesztője volt. Murphy szerint a támogatás megvonás „egyértelmű nyilatkozat” arról, hogy Washington nem bízik többé Szaúd-Arábiában.

A Fehér Ház szerdán este jelezte, hogy Donald Trump elnök vétót emel minden törvény ellen, amely korlátozná az Egyesült Államok jemeni szerepvállalását.

Trump közeli szövetségesnek tartja Szaúd-Arábiát, és az ország vezetése elleni szankciókat is ellenzi. (MTI/BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.