Az olasz rendőrség durván rászedett egy tolvajbandát

Szerdán bejárta a hír az olasz sajtót, hogy tolvajok elloptak egy hárommillió eurót (közel egymilliárd forintot) érő festményt Castelnuovo Magra városának egyik templomából. A festmény, a Keresztrefeszítés ifjabb Pieter Brueghel műve volt és a templom egyik oldalsó részében volt kiállítva. A tolvajok kalapáccsal szétverték a vitrint, majd egy autóval meglógtak.

A helyi polgármester szerdán sajnálkozva nyilatkozta, hogy a kép felbecsülhetetlen értékű, és nagy veszteség ez a közösségük számára.

Csütörtökre azonban kiderült, hogy a tolvajok által ellopott kép fabatkát sem ér, az ugyanis egy hamisítvány.

A rendőrség ugyanis korábban tudomást szerzett róla, hogy a festményt el akarják lopni, ezért már egy hónapja kicserélték egy másolatra, a templomot pedig kamerákkal szereték fel. A videófelvételek elemzése jelenleg is zajlik, a polgármester pedig részese volt a színjátéknak. Az eredeti kép biztonságban van.

Erről a képről van szó

Ifjabb Brueghel képei amúgy maguk is másolatok, apja képeiről készítette őket, de így is értékesek. A Keresztrefeszítésből például több darab is létezik, kevés elterés van közöttük. Egy épp a budapesti Szépművészeti Múzeumban van kiállítva. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.