Beto O'Rourke is bejelentette: elindul az elnökségért

Fotó: Matt Winkelmeyer/AFP

A texasi demokrata párti Beto O'Rourke hivatalosan is bejelentette, amit jó ideje lehetett sejteni: elindul az elnökségért.

O'Rourke tavaly lett elég nagy sztár demokrata körökben, amikor a republikánus Ted Cruz ellen indult el a szenátusi helyért és ugyan veszített, de az eredmény olyan szoros volt, ami egy demokratától pont Texasban kifejezetten erősnek számít, írja a Guardian.

A politikus az El Paso-i KTSM tévének ismerte el először hivatalosan az indulást, de ugyanekkor megjelent róla egy nagy anyag a Vanity Fair magazinban ezzel a visszafogott címlappal:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.