Felfüggesztett börtönt kapott a rendőrt arcon ütő tüntető

POLITIKA
2019 március 14., 09:26
comments 56
2017 április elején egymást érték a tüntetések a Kossuth téren, a demonstrálók a CEU bezárása ellen tiltakoztak. Ez a kép az április 9-i demonstráción készült, nem azon az április 4-in, ahol a most elítélt férfi arcon ütött egy rendőrt.
photo_camera 2017 április elején egymást érték a tüntetések a Kossuth téren, a demonstrálók a CEU bezárása ellen tiltakoztak. Ez a kép az április 9-i demonstráción készült, nem azon az április 4-in, ahol a most elítélt férfi arcon ütött egy rendőrt. Fotó: Balogh Zoltán

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek a bíróság azt a 44 éves férfit, aki a tényállás szerint 2017. április 4-én, egy Kossuth téri demonstráción megütött egy rendőrt. A bíróság 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte ezért. Ez még csak az első fokú eljárás volt, így az ítélet nem jogerős.

A vád szerint a 44 éves férfi a Parlament lépcsősora előtt ütött arcon egy rendőrt, aki a sorfalban állva próbálta megakadályozni a tömeg előrenyomulását. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.