A 444 bemutatja: „Ebben az értelemben a rendszerváltás kudarc volt" - beszélgetés Orbán Krisztiánnal a Három Hollóban

Több 444 videó?
Szeretném

Orbán Krisztián üzletember számos nagyhatású cikket írt Magyarország helyzetéről az elmúlt 15 évben. Az egyik leghíresebb A féltudású magyar elit 2007-ből, majd tíz évvel később a Száz év magyar szorongás, legutóbb pedig Uj Péter készített vele interjút a 444-en a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából.

Ezek a cikkek szinte mindig óriási vitákat indítottak, de olyan vitákat, amik valóban a lényegi kérdésekről szóltak.  Most pedig éppen itt az ideje egy hasonlóan tartalmas beszélgetésnek.

Orbán KrisztiánFotó: botost/444.hu

Március 19-én élőben beszélgetünk Orbán Krisztiánnal többek között arról, hogyan került csapdába Magyarország a rendszerváltás után, és mik voltak azok a döntések, amik annak idején logikusnak tűntek, de ma már látszik, hogy katasztrofális következményei voltak.

És ez nem a múlton való merengés - többek között emiatt nem volt nehéz dolga a Fidesznek, hogy lebontsa ezt a rendszert, és berendezze a sajátját, erről is bőven lesz szó.

Visszatérünk arra is, mit nem értett meg a magyar elit, de nem ragadunk le csak a magyar nézőpontnál. Végül is, mások is voltak hasonló helyzetben a régióban, nekik jobban sikerült? Irigyeljük a cseheket vagy a lengyeleket?

A beszélgetést Plankó Gergő, a 444 újságírója vezeti.

Helyszín: Három Holló, 1052 Budapest, Piarista köz 1.
Időpont: Március 19., 18:00
Belépő: 3000 Ft, a jegyet ide kattintva lehet megvásárolni