A nagyanyja szerint az európai körútja megváltoztatta az új-zélandi merénylőt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A Washington Post helyszíni riporttal jelentkezett az új-zélandi mészárlással gyanúsított Brenton Tarrant szülővárosából, az ausztráliai Graftonból. A 11 ezres kisváros az elmúlt évtizedekben gazdasági gondokkal küszködött, mivel sok tehénfarm tönkrement, és a cukoripart is megviselte, hogy csökkentek az agrártámogatások. Ugyanakkor a helyiek nem érzékelték, hogy fehér felsőbbrendűséget hirdető vagy muszlimellenes csoportok működtek volna a környéken. 

Brenton Tarrant

Mivel a tömeggyilkosság után Tarrant anyját védelem alá helyezte a rendőrség, őt nem tudták megszólaltatni, de a férfi nagyanyja elmondta, hogy Tarrant az ideje nagy részében számítógépes játékokkal játszott. A nagymama szerint barátnője sem volt, mindig azt mondta, hogy túl nehéz megnősülni. Szerinte az unokáját alapvetően megváltoztatta az európai körútja, amit éppen akkor tett, amikor gyakoriak voltak az iszlamista merényletek a kontinensen. 

Tannant nagybátyja, Terry Fitzgerald bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól. Azt mondta nem tudnak mit mondani a történtekről, csak szeretnének elbújni. 

Timothy McManus, a helyi középiskola hittantanára pedig arról számolt be, hogy a városban magas az öngyilkosságok aránya a tizenévesek között, sokan küzdenek mentális problémákkal. Ráadásul a 18 és 35 közötti fiataloknak munkát találni sem könnyű. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.