A nagyanyja szerint az európai körútja megváltoztatta az új-zélandi merénylőt

külföld
2019 március 17., 19:36
comments 415

A Washington Post helyszíni riporttal jelentkezett az új-zélandi mészárlással gyanúsított Brenton Tarrant szülővárosából, az ausztráliai Graftonból. A 11 ezres kisváros az elmúlt évtizedekben gazdasági gondokkal küszködött, mivel sok tehénfarm tönkrement, és a cukoripart is megviselte, hogy csökkentek az agrártámogatások. Ugyanakkor a helyiek nem érzékelték, hogy fehér felsőbbrendűséget hirdető vagy muszlimellenes csoportok működtek volna a környéken. 

photo_camera Brenton Tarrant

Mivel a tömeggyilkosság után Tarrant anyját védelem alá helyezte a rendőrség, őt nem tudták megszólaltatni, de a férfi nagyanyja elmondta, hogy Tarrant az ideje nagy részében számítógépes játékokkal játszott. A nagymama szerint barátnője sem volt, mindig azt mondta, hogy túl nehéz megnősülni. Szerinte az unokáját alapvetően megváltoztatta az európai körútja, amit éppen akkor tett, amikor gyakoriak voltak az iszlamista merényletek a kontinensen. 

Tannant nagybátyja, Terry Fitzgerald bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól. Azt mondta nem tudnak mit mondani a történtekről, csak szeretnének elbújni. 

Timothy McManus, a helyi középiskola hittantanára pedig arról számolt be, hogy a városban magas az öngyilkosságok aránya a tizenévesek között, sokan küzdenek mentális problémákkal. Ráadásul a 18 és 35 közötti fiataloknak munkát találni sem könnyű. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.