Azt mondta, hogy a miniszterelnök elhanyagolja a focit, erre börtönbe zárták a FIFA tisztviselőjét Bangladesben

A bangladesi hatóságok rágalmazás miatt őrizetbe vették Mahfuza Akhter Kiron, a Fifa tanácsának tagját, mert egy tévéműsorban azt merészelte mondani, hogy az ország miniszterelnöke elhanyagolja a focit, és inkább a krikettnek kedvez. 

Mahfuza Akhter Kiron

Ezért az egyik helyi sportszövetség tisztviselője jelentette fel, aki úgy érezte, hogy az megjegyzéssel az egész nemzetet alázták meg. Mivel Kirontól az óvadékfizetési lehetőséget is megtagadták, szombaton börtönbe került.

Sheikh Hasina miniszterelnököt és kormányát gyakran vádolják azzal, hogy a szigorú médiatörvényt használják fel arra, hogy elfojtsák az ellenvéleményeket az országban. Tavaly egy fotóst tartóztattak le, amiért „álhíreket” terjesztett egy tüntetésről. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.