Azt mondta, hogy a miniszterelnök elhanyagolja a focit, erre börtönbe zárták a FIFA tisztviselőjét Bangladesben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A bangladesi hatóságok rágalmazás miatt őrizetbe vették Mahfuza Akhter Kiron, a Fifa tanácsának tagját, mert egy tévéműsorban azt merészelte mondani, hogy az ország miniszterelnöke elhanyagolja a focit, és inkább a krikettnek kedvez. 

Mahfuza Akhter Kiron

Ezért az egyik helyi sportszövetség tisztviselője jelentette fel, aki úgy érezte, hogy az megjegyzéssel az egész nemzetet alázták meg. Mivel Kirontól az óvadékfizetési lehetőséget is megtagadták, szombaton börtönbe került.

Sheikh Hasina miniszterelnököt és kormányát gyakran vádolják azzal, hogy a szigorú médiatörvényt használják fel arra, hogy elfojtsák az ellenvéleményeket az országban. Tavaly egy fotóst tartóztattak le, amiért „álhíreket” terjesztett egy tüntetésről. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.