Azt mondta, hogy a miniszterelnök elhanyagolja a focit, erre börtönbe zárták a FIFA tisztviselőjét Bangladesben

külföld
2019 március 17., 19:30
comments 120

A bangladesi hatóságok rágalmazás miatt őrizetbe vették Mahfuza Akhter Kiron, a Fifa tanácsának tagját, mert egy tévéműsorban azt merészelte mondani, hogy az ország miniszterelnöke elhanyagolja a focit, és inkább a krikettnek kedvez.

Mahfuza Akhter Kiron
photo_camera Mahfuza Akhter Kiron

Ezért az egyik helyi sportszövetség tisztviselője jelentette fel, aki úgy érezte, hogy az megjegyzéssel az egész nemzetet alázták meg. Mivel Kirontól az óvadékfizetési lehetőséget is megtagadták, szombaton börtönbe került.

Sheikh Hasina miniszterelnököt és kormányát gyakran vádolják azzal, hogy a szigorú médiatörvényt használják fel arra, hogy elfojtsák az ellenvéleményeket az országban. Tavaly egy fotóst tartóztattak le, amiért „álhíreket” terjesztett egy tüntetésről. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.