A fideszes többségű képviselő-testület ismét gáncsolt: továbbra sincs költségvetése a XV. kerületi önkormányzatnak

Mivel a képviselő-testület fideszes többsége el sem fogadta a napirendet a hétfői közgyűlésen, szavazni sem szavaztak, így továbbra sincs az idei évre elfogadott költségvetése a XV. kerületi önkormányzatnak, írja az MTI. A rendkívüli ülésnek amúgy ez az egyetlen napirendi pontja lett volna. A DK-s polgármester, Németh Angéla a kudarcos ülés után a Mércének elmondta, hogy a költségvetés hiánya a működést egyelőre nem veszélyezteti, 

"továbbra is lesz közvilágítás, az óvoda és bölcsőde is üzemelni tud majd, az önként vállalt fejlesztési projektek azonban veszélybe kerültek."

Elmondása szerint például a Magyar Államkincstár április 1-től nem utalja a normatív támogatásokat, hiszen költségvetés hiányában az önkormányzat nem tud adatokat szolgáltatni feléjük. Németh figyelmeztetett: ha a tervbe vett fejlesztéseknél nem tudják tartani a határidőket, akkor másfél milliárd forintot bukhat el az önkormányzat, amelynek így visszafizetési kötelezettsége is keletkezhet. 

Az MTI szerint Pintér Gábor, a Fidesz-KDNP kerületi frakcióvezetője azzal indokolta viselkedésüket, hogy

"egy ilyen költségvetés mellé nem tudunk odaállni, mi nem tudjuk megengedni, hogy a DK kifizetőhelyeként működjön a kerület." 

A szocialista Tóth Imre alpolgármester viszont azt mondta, hogy a fideszeseknek egyetlen feltételük volt: a kerület jegyzőjét, Lampert Mónikát váltsák le. Ha ez megtörténik, megszavazzák a büdzsét. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.