A focitörténet egyik legszebb mesterhármasa + egy álomszerű szólógól egy sima spanyol bajnokin

2019 március 18., hétfő 5:04

Nagyon ritka az olyan focimeccs, ahol négy olyan színvonalú gól születik, mint a Betis-Barcelona spanyol bajnokin vasárnap este. Úgy, hogy a betisé sem volt csúnya. A szédítőre sikerült este hangulatát a legjobban Pau Lopez, a Betis kapuasának az arcjátéka adta vissza Messi harmadikja után:

A meccs azért lehetett ilyen jó, mert a Betis azonnal letámadta a Barcelonát - az elején percekig birtokolva a labdát - így a Barcának volt helye focizni és jókat kontrázhatott. A Betis minden helyzetet kihagyott, aztán a 18. percben Messi 21 méterről ekkora szabadrúgásgólt lőtt, óriási erővel a bal felső sarokba:

Majd az első félidő legvégén letámadással labdát szerzett a Barcelona a Betis térfelén, Jordi Alba odagurította Messinek a térfél közepén, innentől két olyan passz következett, köztük egy sarkazás, amikkel Messi és Suárez 5 másodperc alatt az ellenfél 7 játékosát játszotta át, hogy a végén Messi lazán bepattintsa:

A Betis a második félidében már nem tudott úgy nyomni, a Barcelona fickándozott, aztán Suárezbe, több kihagyott könnyű helyzet után, egyszer csak belebújt az ördög:

Nem is tudom, mikor láttam bármilyen meccset 3 ilyen góllal. És hol volt még a vége. Előbb, 10 perccel a vége előtt, a Betis a bal oldalon a barcelonai védelem mögé került, a beadást az elcsúszó Alba az ellenfélnek tette le, a végén Loren szépen felbelsőzte a jobb felső sarokba:

És a 85. percben jött valami olyan, amilyent még Messitől sem sokszor látni. A tizenhatos előteréből kipasszolta balra a labdát Rakiticnek, aki visszagurította azt. A tizenhatos sarkánál érkező Messi úgy tett, mintha a ballal, laposan a rövid sarokra akarna lőni, lendítette a lábát, de az utolsó századdmásodpercben váltott, és inkább laza bokával átcsippentett a kapus fölött, a hosszú sarokba, úgy, hogy a labda a lécről pattant be: 

Más szögből és lassítva:

Így reagáltak a csodagólra a Betis szurkolói: