A magyar kormány felbérelte egy kampányra Hide the Pain Haroldot, a világhírű mémfigurát

Új szerepben jelentkezik Arató András, a kényszeredettnek tűnő mosolya miatt Hide The Pain Harold néven univerzális mémmé lett nyugdíjas világítástechnikai szakember, aki a világsikerét látva egy ideje főállású mémként folytatta a karrierjét. Arató-Hide The Pain a 444 információja szerint ugyanis egy krízishelyzetben lévőknek szánt telefonos lelki segélyvonal arca és hangja lett.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének klipjét az EU támogatásából, a magyar kormány felkérésére forgatták.

 A magyar kormány a jelek szerint a legkülönbözőbb inspirációkat használja a kommunikációs kampányaiban: miközben a legutóbbi hardcore politikai, brüsszelezős plakátkampányában a háttérben gonoszul mosolygó zsidó ezerkilencszázharmincas évekből ismerős toposzát aknázza ki, 

A magyar kormány új, EU-ellenes plakátkampánya.

az új családügyi támogatásokat reklámozó plakátokon már a jól ismert félrenézős mémpár szerepel.

A plakát és a mém

Most pedig kiderül, hogy Haroldot is felkérék egy munkára.

Nem véletlen, hogy nem politikai, hanem jótékony jellegűre, Arató-Hide The Pain ugyanis kint volt például a CEU melletti nagy tüntetésen.

Logikus kérdés, hogy mi jöhet még?

Ha van ötleted, hogy melyik ismert mémfigurát fogja legközelebb kommunikációra használni a magyar kormány, és arra is, hogy milyen témában, akkor ragadj grafikai programot, az eredményt pedig küldd el nekem a szilyl KUKAC 444.hu címre HIDE THE PAIN MAGYAR subjecttel, hogy mind a jó, mind a borzalmas rossz kampányötleteket kiposztolhassam.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.