A magyar kormány felbérelte egy kampányra Hide the Pain Haroldot, a világhírű mémfigurát

2019 március 18., hétfő 7:39
194

Új szerepben jelentkezik Arató András, a kényszeredettnek tűnő mosolya miatt Hide The Pain Harold néven univerzális mémmé lett nyugdíjas világítástechnikai szakember, aki a világsikerét látva egy ideje főállású mémként folytatta a karrierjét. Arató-Hide The Pain a 444 információja szerint ugyanis egy krízishelyzetben lévőknek szánt telefonos lelki segélyvonal arca és hangja lett.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének klipjét az EU támogatásából, a magyar kormány felkérésére forgatták.

 A magyar kormány a jelek szerint a legkülönbözőbb inspirációkat használja a kommunikációs kampányaiban: miközben a legutóbbi hardcore politikai, brüsszelezős plakátkampányában a háttérben gonoszul mosolygó zsidó ezerkilencszázharmincas évekből ismerős toposzát aknázza ki, 

A magyar kormány új, EU-ellenes plakátkampánya.

az új családügyi támogatásokat reklámozó plakátokon már a jól ismert félrenézős mémpár szerepel.

A plakát és a mém

Most pedig kiderül, hogy Haroldot is felkérék egy munkára.

Nem véletlen, hogy nem politikai, hanem jótékony jellegűre, Arató-Hide The Pain ugyanis kint volt például a CEU melletti nagy tüntetésen.

Logikus kérdés, hogy mi jöhet még?

Ha van ötleted, hogy melyik ismert mémfigurát fogja legközelebb kommunikációra használni a magyar kormány, és arra is, hogy milyen témában, akkor ragadj grafikai programot, az eredményt pedig küldd el nekem a szilyl KUKAC 444.hu címre HIDE THE PAIN MAGYAR subjecttel, hogy mind a jó, mind a borzalmas rossz kampányötleteket kiposztolhassam.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt