A világhírű félrenézős mémpár kerülhetett a kormány családtámogatási plakátjára

POLITIKA
2019 március 13., 09:07

Olvasónktól kaptuk meg a fotót Zuglóból, amin ha minden igaz, a kormány frissen kihelyezett plakátjainak egyike látható. Ez éppen a fiatal házasoknak ajánlott babavárást népszerűsíti:

Ha valakinek ismerős a plakáton szereplő két fiatal, az nem a véletlen műve. Ők ugyanis a stockphoto-világból az elmúlt években legnépszerűbb mémes párrá nőtték ki magukat. Ez a pár adja elő ugyanis a másik nőre néző férfi, illetve a joggal felháborodó barátnő párosát, ami milliónyi feldolgozást hozott össze.

Ez volt az a mém, aminek került már elő XVIII. századi eredetije épp úgy, mint ahogy vélték már felfedezni a sztorit egy valóságban lezajlott jelenetben is.

A pár stockkarrierje azonban nemcsak ebből a félrenézésből állt, hanem egy párkapcsolat számos pillanatát megörökítették velük, így ezt a kanapén összebújást is, ami a jelek szerint a kormányzati plakáton is felbukkant.

A kormány nagy hirtelenjében volt kénytelen lecserélni a Jean-Claude Junckert támadó plakátokat valamire, miután a Néppárt közölte Orbán Viktorral, hogy ez már túl sok. Az első ötlet még arról szólt, hogy Frans Timmermans kerül a plakátokra Soros mellé Juncker helyett, majd inkább amellett döntöttek, hogy a családtámogatási lépéseket fogják hirdetni ettől a héttől kezdve. Erről mondták azt, hogy mindig eleve ez is volt a terv.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.