Adásunkat megszakítjuk: megtalálták korunk egyik legfontosabb mémjének XVIII. századi eredetijét

MŰVÉSZET
2018 április 17., 08:50

Döbbenetes, jelentőségében talán csak a műanyagot lebontó mutáns enzimek megalkotásához mérhető internet- és művészettörténeti felfedezést tett big sue Twitter-felhasználó

megtalálta 2017 mindent letaroló mémjének művészettörténeti gyökereit.

Ami ugye ez volt:

photo_camera Fotó: 123rf.com

És akkor ugrás a XVIII. századba:

:OOOOO

link Forrás

Az ős-elkalandozó fiú az angol Joshua Reynolds festménye 1760-61-ből, címe Garrick a Tragédia és a Komédia között. A rokokó képnek pedig olyan komoly tanulságai vannak, amik egyetlen centit sem koptak az évszázadok alatt.

A festmény főhőse David Garrick színész, aki a Komédia könnyű vonzereje, és a Tragédia presztízse között őrlődik. Mémnyelven:

Az egyszerű élvezet és az erény, a Komolyság és dolgok elviccelése közötti vívódás jelenik meg a képen:

van-e dillemma, ami aktuálisabb lenne ennél az internet korában is?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.