A november óta tartó tüntetéssorozat nyomására a szerb elnök jelezte: kész egyeztetni a közszolgálati televízió ügyében

A parlament kész  tárgyalásokat folytatni a szerbiai közszolgálati televízió ügyében, közölte hétfőn Aleksandar Vucic. A szerb elnök azonban hozzátette:  "egyes ellenzéki politikusokkal" viszont továbbra sem hajlandó szóba állni. Hogy kikre gondolt, nem mondta.

Fotó: Milos Miskov/Anadolu Agency

Emlékezetes: a november óta tartó tüntetéssorozat legutóbbi megmozdulása odáig fajult, hogy több tucat tüntető benyomult a közmédia épületébe az ellen tiltakozva, hogy 

az állami tévé nem biztosít megjelenési lehetőséget az ellenzéknek, és kizárólag a kormány és Aleksandar Vucic államfő szócsöveként működik. 

Végül rohamrendőrök rakták ki a tiltakozókat épületből. A belgrádi rendőrség hétfőn közölte, hogy a hétvége során 18 tüntetőt tartóztattak le, közülük nyolc embert bűncselekménnyel vádolnak, tízet pedig a közrend megzavarásával. Hat letartóztatott esetében már gyorsított eljárással ítélet is született: 30 napos börtönbüntetést kaptak.  

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.