A november óta tartó tüntetéssorozat nyomására a szerb elnök jelezte: kész egyeztetni a közszolgálati televízió ügyében

A parlament kész  tárgyalásokat folytatni a szerbiai közszolgálati televízió ügyében, közölte hétfőn Aleksandar Vucic. A szerb elnök azonban hozzátette:  "egyes ellenzéki politikusokkal" viszont továbbra sem hajlandó szóba állni. Hogy kikre gondolt, nem mondta.

Fotó: Milos Miskov/Anadolu Agency

Emlékezetes: a november óta tartó tüntetéssorozat legutóbbi megmozdulása odáig fajult, hogy több tucat tüntető benyomult a közmédia épületébe az ellen tiltakozva, hogy 

az állami tévé nem biztosít megjelenési lehetőséget az ellenzéknek, és kizárólag a kormány és Aleksandar Vucic államfő szócsöveként működik. 

Végül rohamrendőrök rakták ki a tiltakozókat épületből. A belgrádi rendőrség hétfőn közölte, hogy a hétvége során 18 tüntetőt tartóztattak le, közülük nyolc embert bűncselekménnyel vádolnak, tízet pedig a közrend megzavarásával. Hat letartóztatott esetében már gyorsított eljárással ítélet is született: 30 napos börtönbüntetést kaptak.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.